Pazartesi günü Karasu’da kurulan halk pazarında sıkı önlemler alındı. Salgın nedeniyle başlatılan uygulamanın, her Pazartesi günü uygulanacağı belirtildi. Almaları gereken tedbirler hususunda vatandaşı bilgilendiren Karasu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Pazar yerine girişlerin belli süre aralıklarında ve sosyal mesafenin korunarak yapılmasını sağladı. Zaman zaman Pazar yeri girişinde kontrollü uzun kuyruklar oluştu. Tedbir ve kuralları ihlal eden vatandaşa cezai işlem uygulanacağı da öğrenildi.

 

Bilgilendirme ve uygulama

 

Karasu halk pazarında alınan önlemleri yerinde takip eden Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, “İçişleri Bakanlığı’mızın ve Hıfzıssıhha Kurulu’nun Koronavirüs tedbirleri kapsamında, pazaryerleri ile ilgili uyulması gereken talimatları yayımladıktan sonra ilgili birimlerimizle toplantılarımızı yaptık. Çalışma haritamızı belirledik. Halk pazarımız açılmadan önce vatandaşlarımıza gerekli bildirimlerde bulunduk. Bugün de ilçemiz pazaryerinde gerekli denetimlerimizi yaptık” dedi.

 

İşte alınan önlemler

 

Yeni uygulamaya göre sabah 09:00’da açılan Karasu Halk Pazarı, saat 18:00’da kapatıldı. Pazaryerine maskesiz giriş yapılmasına asla izin verilmediği gözlerden kaçmazken, yığılmaların önüne geçmek için zabıta ve polis ekipleri öncülüğünde kurulan demir bariyerlerin arasından sırayla giriş yapılmasına müsaade edildi. Sokağa çıkması halen yasak olan 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşların pazara girişine izin verilmeyeceği belirtildi. Tedbir ve kontrollerin de salgın süresince devam edeceği ifade edildi.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR: