-

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi olarak faaliyet gösteren bakkal, aperatif ve büfe gibi işletmelerin belediye meclis kararı ile saat 24:00’da kapatılması kararının gözden geçirilmesini talep ettiklerini belirten Başkan Cihan Emre, konuyla alakalı olarak Karasu Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na dilekçe verdiklerini belirtti.

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, “Alkol satmayan ve gıda satışı yapan küçük esnafımız, ulusal mağaza ve marketlerle aynı açılış ve kapanış saatiyle mücadele ediyor. Saat esnekliği şart. Bu konuda Karasu Belediyesi’nden destek bekliyoruz” dedi.

Yaz sezonuyla birlikte saat 24:00’da kapatma kararının gece 02:00’a çekilmesinin esnafa nefes aldıracağına da dikkat çeken Emre, “Ulusal marketler ve mağazalar kapanınca yerel esnafımız iş yapmaya başlıyor. Bu konuda düzenleme bekliyoruz” diye konuştu. Emre, yazdıkları dilekçede şu taleplerde bulunduklarını belirtti:

“Belediyemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren bakkal, bayi, kahvehane, çay bahçesi, kafeterya ve aperatif işletmelere sahip esnaflarımızın yaz saati uygulaması için meclisinizde alınacak karar gereği; süpermarketler, büyük yerel marketler ve zincir marketlerle aynı açılış ve kapanış saatlerinin yazılmamasını ve bu marketlerin, işyerlerinin açılış saati 07:00, akşam kapanış saatinin 02:00 olarak düzenlenmesini ve alacağınız karar ile arada kalan zaman diliminde hem bakkal ve yerel esnafımıza bir yaşam hakkı sağlanması, hem de zincir marketlere karşı küçük esnafın korunması adına gereğinin yapılmasını takdirlerinize arz ederiz”