-

Bir süredir devam eden müzakerelerin anlaşma ile sonuçlanması üzerine Karasu Belediyesi’ne bağlı KARSAŞ ile imzalar atıldı. Sendika temsilcileri ile yapılan toplu iş sözleşmesine göre işçilerin ücretlerinde ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapıldığı belirtildi.

Karasu Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında varılan anlaşma doğrultusunda, Belediye işçilerinin iki yıl süreyle geçerli olacak sosyal ödemeleri ile çalışma koşullarını belirleyen toplu iş sözleşmesi (TİS), Belediye Başkanı İshak Sarı ve Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir tarafından imza altına alındı.

MADDİ KAYIPLAR OLUŞTU

İki yıl süre ile geçerli olacak toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun diyen Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir yaptığı konuşmada; “696 KHK ile kadroya geçen üyelerimizin o günden bugüne maddi haklarında kayıplar meydana geldiğini ve mağduriyet yaşadıklarını her fırsatta dile getirdik” dedi.

Gökdemir, “Yeni sözleşmeler ile bu kayıpların giderilmesi gerektiğine inanıyor ve bunun için çaba göstermeye devam edeceğimizin altını çiziyorum. Müzakere kültürü ve nezaket içinde sonlandırdığımız bu toplu iş sözleşmesinde özellikle Belediye Başkanımız Sayın İshak Sarı’ya teşekkür ediyorum” dedi.

EMEK, EN YÜCE DEĞERDİR

“Tek derdimiz Belediyemizi daha kurumsal ve saygın bir kimliğe ulaştırmaktır” diyen Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı; “Öncelikle tüm personelimize, imzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diliyorum. Göreve geldiğimiz günden beri yaptığımız toplantılarda sürekli dile getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Sarı, “Bizim tek derdimiz Belediyemizi kurumsal kimliğinden daha kurumsal bir kimliğe kavuşturmak, en saygın kurum haline getirmek ve yaptığımız işleri itinalı, özverili, titiz bir şekilde yürütmektir. Emek en yüce değerdir diyerek tekrar tüm personelimize imzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.