-

Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, yayınladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İlçemiz merkezinde yer alan, vatandaşlarımızın ve ilçe esnafımızın yoğun şekilde kullandıkları Atatürk Bulvarı’nda çeşitli programların düzenlenmesi için sürekli talepler gelmektedir. Burası merkezi bir yerdir. Sivil toplum kuruluşları, dernekler ve siyasi partiler Atatürk Bulvarı’nda çeşitli etkinlikler yapmaya çalışıyor.

Bu alan bir nevi ticaret merkezine çevrilmeye çalışılıyor. Onun için Karasu Belediyesi olarak burada sadece Kızılay, kamu kurumları ve halkın yararına aş dağıtımı haricinde herhangi bir etkinliğe izin verilmemektedir. Bununla birlikte, herhangi bir etkinlik gerçekleştirmeyi düşünen kişilerin Belediyemizden alacakları gerekli izinler ile ilçemiz Alparslan Türkeş Parkı veya pazar yerinde tanıtımlarını yapabileceklerini kendilerine bildiriyoruz.

AK PARTİ DAHİL

AK Parti de dahil, hiçbir siyasi partiye bu alanda stant ve çadır kurarak tanıtım ve benzeri tarzda etkinliğe izin verilmemektedir. Çünkü yapılması istenilen etkinliklerin sayısı o kadar fazla oluyor ki 7/24 esasına göre her gün burada etkinlik yapılmak isteniyor. Bu da Karasulu vatandaşlarımızı ve esnaflarımızı rahatsız etmektedir.

Bizim buradaki asıl amacımız vatandaşlarımızın rahat dolaşacakları ortamı oluşturmak ve esnafımızın rahat bir şekilde ticaretlerini yapmalarını sağlamaktır. Sürekli esnafı koruduğunu, kolladığını iddia edenlerin böylesi durumlarda aksi açıklamalar yerine bizim yanımızda olması gerektiğini düşünüyorum.

ETİK DEĞİL

Bir siyasi partinin Belediyemizi görmezden gelip başka kurumlardan izin aldığı ve zabıta engeline takıldığı yaygarasını koparması da hiç etik değildir. Dolayısıyla söz konusu partinin mağduriyet edebiyatı yapmasının da bir anlamı yoktur.

Çünkü söz konusu parti ve diğer patiler, bununla birlikte bu tarz etkinlik yapacak olan kimler varsa Belediyemizden alacakları gerekli izinler ile ilçemiz Alparslan Türkeş Parkı veya ilçemiz pazar yerinde tanıtımlarını yapabilirler. Bu konuda herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir.

İZİN VERİLMİYOR

Aslında etkinlik yapacak kişiler Atatürk Bulvarı’mızda çadır, büfe, stant vb. kurmamak şartıyla basın açıklaması ve broşür dağıtımı yapabilirler. Fakat çadır, büfe, stant vb. kurulmasına kesinlikle izin verilmemektedir.