-

Salı günü gerçekleştirilen Karasu Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda belediyenin 46 milyon liralık borcunu bir kez aha gündeme getiren Belediye Başkanı İshak Sarı, borç için yapılandırmaya gittiklerini belirtti. Buna göre, 46 milyon liralık kredi borcu, eklenen faizle birlikte 142 milyon lira olarak ödenecek.

Yapılandırmanın yalnızca Karasu için değil, tüm sıkıntı çeken belediyeler için olduğunu ifade eden Sarı, “Aylık taksiti 974 bin lirayı bulan ödemeyi 455 bin liraya düşürdük. Tabii, bunu düşürürken bir kazanç anlamında değil; bizim, belediye sistemini bir döngüye sokmakla ilgili derdimiz vardı. Şu an biz kendi çarkımızı döndürebilecek pozisyona geldik. Bu süreçle birlikte maaş kaygısını ortadan kaldırmış gibi gözüküyoruz. Dolayısıyla icraatların yapılması noktasında biraz daha rahatlayacağız” dedi.

“Göreve geldiğimiz 2019 Mart ayında personelin 2 milyon 400 bin lira maaş borcu hali hazırda ödenmemiş” diyen İshak Sarı, “Personel de o süreçte ekonomik sıkıntı çektiği ve evini geçindirmekte zorluk çektiği bir pozisyondaydı. Almış olduğumuz tasarruf tedbirleri ve birtakım çalışmalar ile beraber hamd olsun bu süreci geçirdik. Bizim şu anda personele herhangi bir borcumuz yok. İş akdini feshettiğimiz bütün personelin de tazminatını da ödedik” sözlerini de açıklamalarına ekledi.