Sakarya’da tek

 

Geçtiğimiz yıl Mavi Bayrak almaya hak kazanan Karasu, Sakarya’nın Mavi Bayrak sahibi olan tek ilçesi olma özelliğini bu yıl da korudu. Toplam 33 kritere sahip olması gereken plajların Mavi Bayrak alabildiği ve 44 ülkede faaliyet yürüten Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nın (FEE), belli kriterlere sahip plaj ve yat limanlarına verdiği ödül olan Mavi Bayrak, TÜRÇEV tarafından bu yıl bir kez daha Karasu’ya verildi. Mavi Bayrak, 5 Temmuz Çarşamba günü Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun katıldığı bir törenle Karasu’da bir kez daha göndere çekildi.

 

Resim yarışması

 

Saat 11:00’da Karasu Sahil Park’ta Mavi Bayrak konulu resim yarışması düzenlendi. Ödüllü resim yarışması ile başlayan tören programına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersöz, resmi daire amirleri ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Temiz deniz

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz, törende bir konuşma yaptı. Akdeniz, Mavi Bayrak’ın Karasu’ya kazandırılması ve Mavi Bayrak alınmasının şartlarını özetleyen bir konuşma yaptı. Akdeniz, “Karasu sahili, evsel atıklardan etkilenmeyen bir deniz olduğu için Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştır. Mavi Bayrak için istenen tüm kriterlere sahip olan Karasu plajı, güvenle denize girilebileceğinin simgesine sahip olmuştur” dedi. Akdeniz’in konuşmasının ardından Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu kürsüye geldi.

 

Asfalt istedi

 

Başkan İspiroğlu, “Karasu plajı, Büyükşehir Belediye Başkanımızın çabalarıyla Mavi Bayraklı bir plaj olmuştur. TÜRÇEV’in 33 kriterini yerine getirerek Mavi Bayrak’ı bu yıl da Karasu’da dalgalandırdık. Çabalarından, desteklerinden ve ilgisinden dolayı hepinizin huzurunda Sayın Toçoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. İspiroğlu ayrıca, Kültür Merkezi temel atma töreninde olduğu gibi bu törende de Toçoğlu’ndan asfalt sözü almayı ihmal etmedi ve Doğu Karadeniz Caddesi’nin Akkum mevkiine doğru olan 1.500 metrelik kuzey şeridinin de asfaltlanmasının sözünü istedi.

 

Kriterler sürecek

 

İspiroğlu’nun konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu geldi. Başkan Toçoğlu, geçen yıl hak edilen Mavi Bayrak’ın kriterlerinin korunmaya devam edildiğini ve bu başarının Karasu’da sürdürüldüğünü belirterek sözlerine başladı. Toçoğlu, “Mavi Bayrak’ın Karasu’ya getirilmesine etki eden kriterleri sürdürmek çok önemlidir. Karasu plajında Mavi Bayrak’ın dalgalanması için gerekli şartları yaşatmaya devam edeceğimizin ve diğer ilçe sahillerine de Mavi Bayrak’ı kazandırmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz. Kanalizasyon alt yapımızın tamamlanmasıyla evsel atıkların Sakarya Nehri’ne arıtılmış olarak vereceğiz ve böylece Karadeniz’e evsel atıkların karışmasını önleyeceğiz” ifadelerini kullandı. Ayrıca Başkan Zeki Toçoğlu, “Belediye Başkanımız İspiroğlu, yine talebini dile getirdi. Bu istekler, Büyükşehir için ufak şeylerdir. Makinalarımız zaten Vatan Caddesi’nde çalışıyor. Bu isteğini de hallederiz” diyerek asfalt sözünü vermiş oldu.

 

Ödül töreni

 

Konuşmaların ardından resim yarışmasında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Mavi Bayrak konulu resim yarışmasında Adapazarı’ndan Karasu’ya gelen Işık Örkmez birinci gelirken, Gürcistan’dan Karasu’ya gelen Ata Bayram Demir ikinci ve İstanbul’dan tatil için gelen Egecan Akan da üçüncü gelen isimler oldu. Jüri özel ödülünü ise yarışmanın en küçük katılımcısı 2 yaşındaki Eylül Balcı oldu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, Kaymakam Gürçam, Belediye Başkanı İspiroğlu ve protokol üyeleri verdi. Ödül töreninin ardından tören protokolü eşliğinde Mavi Bayrak, Karasu Sahil Park’taki yerinde alkışlar eşliğinde göndere çekildi.