KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün’ün haberi

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, “26 Ağustos’ta başlayıp, Dumlupınar’da 30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 98. yıldönümünü kutlamanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Milli birlik ve beraberlik ruhuyla vatanını canı pahasına koruyan Aziz milletimiz, eşine az rastlanır bir destan yazdı” şeklinde belirten Kaymakam Helvacı, “Milletimiz, vatan ve bayrak sevgisinin önüne hiçbir gücün geçemeyeceğini bütün dünyaya gösterdi, mazlum milletlere de esin kaynağı oldu” sözlerine yer verdi.

 

Kaymakam Dr. Helvacı mesajının devamında şunları kaydetti:

Tarihin kaydettiği ender zaferlerden birisi olan 30 Ağustos Zaferi, milli birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihi bir ispatı oldu. Ordusuyla, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm fertleriyle topyekûn bir direniş sonrasında ulaşılan bu zafer, özellikle son zamanlarda kardeşliğimize zarar vermeye çalışan şer odaklarına da en büyük ders.

 

Türk milletinin bu zafer ile vatanın bölünmez bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden hiçbir şekilde ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etti.

 

Ülkemizin birliğine, dirliğine ve bölünmez bütünlüğüne yönelik hain saldırıları yapanlar kurdukları tuzaklara kendileri düşeceklerdir.. Atalarımızdan emanet aldığımız bu köklü mirası koruyarak Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmak hepimizin ortak amacı ve en önemli sorumluluğumuz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı ve milleti uğruna canını, kanını ortaya koyan bize bu mukaddes vatanı emanet eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.