-

Karasu Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Salı günü saat 14:00’da gerçekleşti. Belediye Başkanı İshak Sarı Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıda; İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nden dört, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden dört, Fen İşleri Müdürlüğü’nden bir, Zabıta Müdürlüğü’nden bir, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden ise beş tane olmak üzere toplamda 15 gündem maddesi yer aldı.

Meclis gündemine, Çatalövez Mahallesi’nde bulunan ada 102’deki arsa satışı, oturdu. Arsanın parsellere ayrılarak satışa sunulması konusu ile ilgili söz alan BBP’li Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş, “Geçmişte Büyükşehir Belediyesi olmadan yani Karasu Belediyesi’ne devrolmadan önce Çatalövez’deki 13 bin 500 metre kare toplamındaki fındık bahçesi, Çatalövez Köyü’nün camisine ait bir bahçeydi. Yani o caminin de büyük bir bölümü fındık bahçesinin geliriyle yapıldı. Sizin de biraz önce ifade ettiğiniz gibi tamamı satılamadığı veya satılmasında zorluk olduğu için parsellemişsiniz, parsel parsel satıyorsunuz” dedi.

“OY VERMEYECEĞİM”

Çatalövez Mahallesi’ndeki camiye ait olan fındık bahçesinin tüzel kişiliğinde kalması gerektiğini ve camiye gelir sağlaması açısından satışını uygun bulmadığını vurgulayan Mehmet Çatalbaş, “Geçmiş dönemlerde de yine bir köyümüzde mezarlık satılmıştı. Şimdi de cami yerlerini satıyoruz. Başkanım, ne farkımız kaldı bizim. MHP’nin grup başkanıydım o zaman. Ona da oy vermedim. Onun için, değerli arkadaşlarımın vicdanlarına sesleniyorum. Cami yerini bir sefer daha düşünsünler. Oy vermeyeceğimi söylüyorum” ifadelerini kullandı.

Çatalbaş’ın sözlerine karşılık açıklama yapan Başkan İshak Sarı ise, “Burası cami yeri değil. Gelirinin nereye gittiğinin kontrolü gibi bir şey söz konusu değil. Tamamen vicdana kalmış bir şey burayla ilgili olan” dedi.

Karasu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne tahsis edilen dört çöp kamyonunun ücretlerini ödemek için arsa satışına gittiğini belirten İshak Sarı, “Tam, o zaman. Çıkıp söz ver. ‘1 çöp kamyonunun parasını ben veriyorum’ de, maddeyi geri çekeyim, işin içinden çıkalım. Tüccarsın. Hizmet isterken isteyeceğiz. Gökten zembille olmuyor bu işler. Boşa değil, neden satışını istediğimi de söyledim” şeklinde cevap verdi. Meclisin onayına sunulan söz konusu beşinci gündem maddesi, CHP ve BBP’li meclis üyeleri tarafından kabul edilmedi. Madde, oy çokluğuyla meclisin onayından geçti.