-

MECLİSTE MİLLİ DAMAT MESELESİ (izle):

...

Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda söz alan BBP’li Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş, yaptığı basın açıklamasında Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Erbatan’a ‘Milli damat’ dediği için tarafına suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Suç duyuruş sonucunu okuyan Çatalbaş, “Demek ki Cumhuriyet Başsavcılarımız ve savcılarımız varmış ki cevabı geldi. Kullandığım sözlerde hakaret veya küçük düşürücü söz tespit edilemediği için kovuşturmaya yer yoktur kararı verildi” dedi.

Çatabaş, “Ayrıca meclis üyesi olmam gereği, belediye tarafından yapılan işleri eleştirme ve fikir beyan etme hakkım olduğu, hatta müştekinin görev ve konum gereği de bu tür eleştirilere katlanma yükümlülüğünün bulunduğu da savcılık tarafından karar verildi” diyerek verilen karara dikkat çekti.

BAKIR KABLOLAR SATILIYOR

“Belediye personelinden bazı kişilerin kuruma ait bakır kabloları Karasu’da hurdacılara verdiği ve buradan da il merkezindeki hurdacılara satıldığı bilgisi, taşınan kamyonların plakasıyla birlikte bize ulaştı” diyen Çatalbaş, konunun devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bakır kabloların fiyatı 52 bin lira civarında. Bu parada belediyenin kasasına girmiyor, bu personelin cebine giriyor. Başkan yardımcısınız, seçilmiş belediye meclis üyesine suç duyurusunda bulunacağına bu olayı araştırsın ve kendi personeliyle ilgili suç duyurusunda bulunsun”

BENİM İÇİN ANLAM İFADE ETMİYOR

Belediye Başkanı İshak Sarı, Çatalbaş’ın açıklamalarına yanıt verdi. “Takipsizlik kararını iftihar tablosu gibi okumanız bir hukukçu olarak benim için hiç anlamlı değil” diyen Sarı, “Adalet mensuplarından birine aynı hakaret yapılmış olsa sizi orada 24 saat gözaltında tutulmanız içten bile değildi” diye konuştu.

İŞLERİNE SON VERİLDİ

Bakır kablo meselesine de değinen Başkan Sarı, “O konu hakkında ben gereğini yaptım. Takibi yapıldı ve iki personelin iş akdine son verildi. Diğer kişiler için de soruşturma devam ediyor. Bu konularda hassasız ve olmaması gereken bir konu” diyerek yanıt verdi.