KARASU KAYMAKAMI AZİZ MERCAN'IN MESAJI:

 

Mercan mesajında şu ifadeleri kullandı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurulan; siyasal, toplumsal ve kültürel alanda bir yenilenme, kalkınma, modernleşme ve aydınlanma projesi olan Cumhuriyetimizin ilanının 94. yıldönümünü milletçe birlikte kutlamanın coşku ve heyecanı içerisindeyiz.

 

Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet'in kurulması tarihin yazdığı ender bir başarıdır. Şanlı bayrağımızın göklerde dalgalanmaya başlaması Türk Milleti’nin her ne koşul altında olursa olsun bağımsızlığından ödün vermeyeceğini belgelemiş, böylece Cumhuriyetimiz, aklın ve bilimin üstünlüğünü benimseyen, özgürce düşünebilen, kararlarını bağımsız ve sorumluluk bilinci içinde verebilen yetkin bireyler yetiştirmiştir. Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesi olmuştur.

 

Unutulmamalıyız; Cumhuriyet her şeyden önce barışın, huzurun ve kardeşliğin gölgesinde büyüyen demokrasi ağacıdır. Büyük Türk Milleti sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye yeminli bir millettir. Tarihte olduğu gibi geride bıraktığımız günlerde de onurlu duruşuyla varlığına, istiklaline ve istikbaline sahip çıkan bu büyük millete karşı sadakatimiz bizim en vazgeçilmez düsturumuzdur. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir. Unutulmamalıdır ki her bir vatandaşımız, eşit haklara sahip, ortak bir geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşan bu ülkenin evlatlarıdır. Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltmeli, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olmalıyız. Böylece kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacağız.

 

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun”

 

KARASU BELEDİYE BAŞKANI MEHMET İSPİROĞLU'NUN MESAJI:

 

İspiroğlu mesajında; “Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları Vatan yapan Aziz Şehitlerimiz ile Gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

İspiroğlu mesajına şu ifadelerle devam etti; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı destanının ardından kurulan Cumhuriyetimiz azmin, kararlılığın, fedakârlığın, birlik ve beraberliğin, egemenliğin sembolü olmuştur. Cumhuriyetimiz farklı kültür, inanç ve düşünceleri teminat altına alarak birlikte yaşama idealimizin kaynağı olmuştur. Bu itibarla, Cumhuriyetin ilanı milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisidir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Bizlerde bugünlere nasıl gelindiğini unutmayarak, her bakımdan daha güçlü, daha mutlu ve daha gelişmiş bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdürmeliyiz” dedi.

 

KARASU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇETİN TURHAN'IN MESAJI:

 

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: “94 yıldır büyük coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet Bayramımız, ülkemiz için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisini oluşturmaktadır. Milletimiz, tarih boyunca hürriyetine düşkün olarak yaşamış, Kurtuluş Savaşını da bu azim ve inançla kazanmıştır. Ecdadımızın bizlere ve gelecek nesillere bıraktığı bu kıymetli mirası koruma ve yüceltme konusunda ülkemizin her bir ferdi aynı inanç ve sorumluğu benliğinde taşımaktadır. Milli birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi, Türk milletinin ve yurdunun bölünmez bütünlüğünün teminatı olan Cumhuriyetin ilanının 94. Yılında ülkemiz geleceğe daha güvenle bakmaktadır.

 

Yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında, milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda Cumhuriyetimizin Kuruluş dönemindeki ruhun, ne kadar diri olduğunun ifadesidir. Şanlı tarihimiz, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren sayısız vesikalarla doludur. Biz eğitimcilerin yegâne görevi devralmış olduğumuz bu mirası ve üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, ‘muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma’ mücadelesini yılmadan sürdürmektir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, vatanı uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve nice adsız kahramanlarımızı saygıyla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum”