Merhamet Köprüsü Uluslararası İnsani Yardım Derneği, Karasu’da yetim ve öksüz çocuklar ile dar gelirli ailelere yönelik yaptığı çalışmaların yanı sıra üç ülkede iftar programı düzenlenmesine destek verdi. Kar, Uganda, Gana ve Afganistan’da düzenlenen iftar programlarına katılan yetim ve öksüz yabancı çocuklar ile ülkelerin ihtiyaç sahibi vatandaşlarının Türkiye’ye dua etti ve selam gönderdiğini belirtti. Karasu Atatürk Bulvarı’nda bulunan yardım standında vatandaşın fitre, zekat ve bağışları kabul ettiklerini ifade eden Kar, “Karasulu yetim çocuklarımıza bayramlık kıyafet aldık. Fitre dağıtımı gerçekleştirdik. Afrika ve Asya’da iftar verdik” dedi.

 

Merhamet Köprüsü Uluslararası İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Kar, “Dönemsel olarak gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle ihtiyaç sahibi çok sayıda vatandaşımıza, halkımız tarafından yapılan yardımları ve destekleri ulaştırdık” dedi. “Başta Karasulu yetim ve öksüz çocuklar ile ihtiyaç sahibi aileler olmak üzere yurt dışında da pek çok insana elimizi uzatmaktayız” şeklinde konuşan Kar, destek verdikleri ülkeler hakkında şöyle bilgi verdi:

 

“Merhamet Köprüsü, Karasu merkezli kurulmuş ilk uluslararası insanı yardım derneği olarak, önce Karasu’daki sonra ülke dışındaki ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmaktadır. Destekçilerimize ve yardımda bulunan vatandaşlara desteklerinin hangi bölgelerde kullanılmasını istediklerini soruyor, yardımları bu şekilde yönlendiriyoruz. Yani yardımın kime ve nereye ulaşacağını vatandaş kendisi belirliyor. Bu mazlum coğrafyalara derneğimiz aracılığıyla yardım eden tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. Atatürk Bulvarı’ndaki standımız arife gününe kadar açık olacak ve yardımları kabul edecektir”