-

480 KİLOMETRELİK YOLCULUĞA KARASU MOLASI (izle):

...

Milli mücadele döneminde İstanbul’dan İnebolu’ya mühimmat taşıyan balıkçı takalarının rotasını izleyerek Kastamonu’ya Türk Bayrağı’nı teslim edecek olan İnebolu Kano Ekibi üyeleri Keremhan Kara ve Ahmet Ergün, yolculuklarının beşinci gününde Sakarya’nın Karasu ilçesinde mola verdi. Kano ekibini Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş karşıladı ve ekiple birlikte yemek yedi.

Yolculuk hakkında bilgi veren İnebolu Kano Ekibi Sözcüsü Keremhan Kara, “İnebolu Kano Ekibi olarak İstanbul’un Kabataş ilçesi İnebolu Sokağı’ndan denize açılarak Kastamonu’nun İnebolu ilçesine doğru 15 günlük bir rota izleyeceğiz. Kas gücü ve kürek çekerek yaklaşık 480 kilometre mesafe kat edeceğiz” dedi.

Kara, “Rotamızın beşinci gününde Sakarya’nın Karasu ilçesinde mola verdik. Karasu Belediyesi Başkan yardımcısı İsmail Karakaş bizi çok güzel karşıladı. Karasu’da kısa bir mola vererek yeniden denize açılacağız” diye konuştu.

Keremhan Kara, “İnebolu ilçesine 9 Haziran’da varmayı planlıyoruz. İnebolu’nun Şeref ve Kahramanlık Günü’nün 101.yıldönümü nedeniyle yola çıktık. Kurtuluş mücadelesi döneminde İstanbul’dan İnebolu’ya balıkçı takalarıyla taşınan mühimmat rotasını izleyerek sıra dışı bir etkinliği canlandırmayı amaçladık” ifadeleriyle de yolculuk amaçlarını belirtti.

Ano ekibini karşılayan “Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş ise “Kurtuluş Savaşı’mızın Milli mücadele ruhunu simgeleyen kano yolculuğunu gerçekleştirdikleri yolculuğu anlamlı buluyor ve kendilerine teşekkür ediyoruz. Şanlı Türk Bayrağı’mızı Kastamonu’ya en iyi şekilde ulaştırmalarına destek vermek amacıyla kendilerini Karasu’da ağırladık. Yolculuklarında başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.