-

MİNİBÜS YAZILARI BU KEZ HAYAT KURTARACAK (izle):

...

Karasu Kaymakamlığı onayı ile Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Ekipleri bünyesinde “Trafik kurallarına uymak, yaşama sımsıkı sarılmaktır” sloganıyla bir proje başlatıldı. Karasu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası katkılarıyla yapılan çalışma, şoförler ve vatandaşlardan ilgi gördü.

Jandarma ve polis sorumluluk bölgesindeki güzergahlarda çalışan şehir içi minibüslerini arka camlarına trafik kurallarını hatırlatan ve sürücülerin hayatta kalmasına yönelik sloganlar yazılı afişler yapıştırıldı.

İlçe genelinde gerçekleştirilen çalışmayla trafik güvenliğini ön plana çıkarmak, vatandaşı trafik kuralları konusunda bilgilendirmek ve trafik kazalarını en aza indirilmesi amaçlanıyor. Camlara yazılan sloganlar ile sürücülerde ve vatandaşlarda farkındalık oluşturulması da sağlanacak.

ŞOFÖRLERDEN DESTEK

Karasu Şehiriçi Dolmuşları Durak Başkanı Osman Bir, “Çalışmanın topluma fayda sağlayacağını düşündük ve şoför arkadaşlarımızla birlikte projeye katkı sağladık. Bu bir kamu spotudur. Şoförler ve vatandaşın bu çalışmayla bilgilendirileceğini düşünüyorum” diyerek verdikleri desteği dile getirdi.

Şehiriçi minibüs şoförlerinden Koray Zenginer ise “Çalışmaya yolcularımızdan tepkiler olumlu oldu. Araçlarımızı durdurup, çalışma hakkında soru soranlar da oldu. Sürücülerin ve halkımızın bilinçlendirilmesi için çok iyi oldu ve çalışmanın tekrarlanmasına destek vereceğiz” iadelerini kullandı.

Şoförlerden Erhan Yıldız da “Halkımızdan gelen tepkiler çok güzel. Yolculara ve şoför arkadaşlarımıza biz de kurallara uymalarını tavsiye ediyoruz. Biz de minibüs şoförleri olarak çalışmaya destek veriyor ve kurallara uyuyoruz. Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.