-

Karasu Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı ile ilgili olarak basında çıkan haberler sonrası bir basın açıklaması yapıldı. Karasu Belediye Başkanı İsmail Karakaş ve Belediye Veterineri Hamza Ayar, basının sorularını yanıtladı.

Barınakta hayvanların aç kalmasının mümkün olmadığını belirten Karakaş, “Anlaşmalı lokantalar, tedarikçiler ve bağışçılarımızın da desteğiyle barınağa her zaman yemek geliyor. Sokağa çıkma yasağında lokantaların kapalı olmasına rağmen hayvanların yemek ihtiyacı giderildi” dedi.

AÇLIKTAN DEĞİL

Bahsi geçen haberin, havanların aç kalmasıyla ilgili olmadığını belirterek “İstenmeyen bir tablo oluştu ve personelimiz hemen müdahale etti. Bu olayın açlıkla ilgisi yok. Barınağa sayısız ziyaretçi geliyor. Böyle bir tablo daha önce yaşanmadı” dedi.

BURASI HAPİSHANE DEĞİL

Konfederasyon ile birlikte çalışıldığını belirten Belediye Veterineri Hamza Ayar, barınağın zaten hasta ve yaralı hayvanların bakıldığı bir yer olduğunu ifade etti. “Burada zaten sağlıklı hayvan görmeniz olanaksız” diyen Ayar, “Barınak bir hapishane değil. Bir hayvan hastanesi. Barınaktaki hayvanların içler acısı hali diye paylaşım yapılması art niyetlidir” ifadelerini kullandı.

BARINAĞIN İŞLEYİŞİ

Barınak hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Karakaş, “Bakıma muhtaç ve sağlıksız hayvanların tedavi edildiği barınakta, tedavisi süren ve tamamlanan 45 adet köpek bulunmakta. Barınağın amacı, hasta, yaralı ve bakıma muhtaç hayvanların bakımını yapıp onları doğal yaşam alanı olan sokaklara geri salmak” dedi.

İsmail Karakaş, “Tedavisi tamamlanan sağlıklı hayvanları barınağa tıkamak hiç doğru değil. Haftanın iki günü veterinerimiz tarafından kısırlaştırma işlemi yapılarak sayılarının artmasının önüne geçmeye çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

EMNYETTEN İNCELEME

Basın açıklamasının yapıldığı anda Karasu Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’na gelen ve bir ihbarı değerlendiren Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yapılan ihbara dair barınakta incelemede bulundu. Hayvanların tek tek fotoğrafını çeken ekipler, bir sorun ile karşılaşılmaması üzerine barınaktan ayrıldı.