-

1 Ocak 630 tarihinde Mekke’nin fethedilişini her yıl çeşitli programlar düzenleyerek kutlayan Anadolu Gençlik Derneği (AGD), bu kez pandemi dolayısıyla 31 Aralık Perşembe günü TV5 ekranları ve sosyal medya hesaplarında programı canlı olarak yayınlayacak. Tüm halkı televizyon ekranlarına davet eden AGD Karasu Şubesi Başkanı Murat Ali Aksoy, “Biz bu programları düzenlerken fethin hicri ya da miladi yıldönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmadan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz” dedi.

Aksoy, “Tüm halkımız mekkeninfethi.com adresinde programımızın detaylarıyla ilgili bilgi sahibi olabilir ve isimlerine özel hazırladığımız online davetiye ’ye ulaşabilir” dedi. İnsanlık aleminin sıkıntılı bir süreçten geçtiğine değinen Başkan Murat Ali Aksoy, “Suriye’de iç savaşın onuncu yılını bitirmek üzere. Filistin toprakları 70 yılı aşkındır işgalci İsrail tarafından işgal altında. Yemen’de acımasız bir iç savaş devam ediyor, sadece bombalar değil açlık ve salgınlarda binlerce çocuğun ölüm nedeni” sözlerine yer verdi.

Libya’da da suların durulmadığını söyleyen Başkan Aksoy, “Doğu Türkistan Müslümanlarına yönelik baskılar gün geçtikçe artarak devam ediyor. Nijerya’dan Somali’ye Müslümanların yaşadığı birçok Afrika ülkesinde çatışmalar nedeniyle kırsal alanlar boşalmış, yüz binlerce insan toplama kamplarında yaşıyor” şeklinde konuştu.

“Diğer taraftan 7 milyar 600 milyon insanın yaşadığı bu gezegenimizde her 5 saniyede bir 1 çocuk açlık nedeniyle ölüyor” diyen Murat Ali Aksoy, “Her 4 saniyede 1 bir insan mülteci pozisyonuna düşüyor. Son 5 yıl içerisinde on binlerce insan Akdeniz’i aşmaya çalışırken yaşamını yitirdi. Avrupa’ya ulaşan çocuklardan on binlercesi kayıp, kendilerine ulaşılamıyor. Her gece 800 milyondan fazla insan aç yatıyor” ifadelerini kullandı.