-

Yaklaşık beş yıl önce Muş’tan Sakarya’nın Karasu ilçesine taşınan Neşe Karadeniz (46), çocukluğundan bu yana abileri ve ablalarından şiddet gördüğünü iddia etti. Kardeşleri ve eşinin zulmünden kaçtığını belirten Neşe Karadeniz, ölüm tehditleri aldığını ve babasından kalan mal varlığına el konulduğunu vurguladı.

Çocukluğumdan beri hayatımı zindan ettiler bana. Kardeşlerim tarafından hep dövüldüm” diyen Karadeniz, “Kardeş zulmünden kurtulmak üçün kendimden 15 yaş büyük biriyle görücü usulü evlilik yaptım. İki buçuk aylık evli, bir buçuk aylık hamileyken eşim beni babamlara bıraktı. Orada hamile olduğumu öğrendim” ifadelerini kullandı.

Oğlunu, babasının evinde doğurduğunu söyleyen Karadeniz, “Eşime haber verdiğimde ‘Kimden aldıysan götür, ona ver’ dedi. Oğlum 40 günlük olunca eşim, bizi Diyarbakır’a götürdü ve çocuğumu abisine satmaya kalktı. Vermedim, direndim” şeklinde konuştu.

EVİMİ ELİMDEN ALDILAR

Muş’a eşi tarafından yeniden babamın yanına geri getirildiğini dile getiren Neşe Karadeniz, “Her şeyime el koydu, en az 100 bin liralık altınımı ve paramı aldı. Resmi muamele istedim, ‘Sen kadın değilsin, senin sahibin bile yok, yapmam’ diyerek yapmadı” şeklinde konuştu.

Oğlu 4 yaşındayken sudan sebeple iki abisi, ablası ve yengesi tarafından şiddet gördüğünü de kaydeden Karadeniz, “Küçücük oğlum, ‘Dayı yapmayın, benim başka kimsem yok’ diye ağladı. Babamı kaybettikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle ayakta kaldım” ifadelerini kullandı.

“Çocuğumla ortada kalınca bana ev desteğinde bulunuldu. Evimi elimden aldılar. Destek vermediler” şeklinde konuşan Karadeniz, “Küçük oğlumla ortada kaldım. Evin arsası babamın üzerine olunca abimler bana vermedi. Annemi de dışarıya attılar. Ablam bana ‘Sen bizim kardeşimiz bile değilsin’ demeye başladı. Gerçek kimliğimi bile bilmiyorum. Ben kimim, kimin çocuğuyum?” diyerek sorularına yanıt bulunmasını istedi.

BANA SAHİP ÇIKIN

Kardeşlerinin ‘Kendini öldür, elimizi kana bulama’ şeklinde ölüm tehditlerinde bulunduğunu söyleyen Karadeniz, “Babam öldükten sonra bana daha kötü davranmaya başladılar. Ben oğlumun hayatını kurtardım ama kendi hayatımı yok ettim” dedi.

Şiddet gördüğünde aldığı darp izlerinin hala geçmediğini de ifade eden Neşe Karadeniz, “Aldığım darplardan kollarım, omuzlarım morardı ve iz kaldı. Raporla kanıtlayacağım. Sadece ben değil, oğlumu da dövdükleri oldu. Evde saksı devirdi diye oğlumu yerden alıp, kanepeye fırlattı görümcem. Oğlum o gece havale geçirdi” sözlerine yer verdi.

“Oğlum 7 yaşına gelene kadar benim soyadımı taşıdı” diye söyleyen Karadeniz, “Hayatım düzene girince, ev desteği olunca eşim bana geldi ve ‘Oğlumu tanıyorum’ dedi. Ama şimdi oğlum babasının soyadını taşımak istemiyor. Eşimle resmi evliliğim yok diye dolandırıcılık davası bile açamadım” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanına seslenerek yardım isteyen Karadeniz, “Yalvarıyorum. Bana sahip çıkın. Oğlum 17 yaşında, onunla ortada kaldım. Kendisinin verdiği evi elimden aldılar” dedi.

“Oğlumun hayatını kurtardım ama kendi hayatımı yok ettim” (izle):