Karasu Belediyesi adına çeşitli yazışmaların yapıldığını ve bu yazışmaları yakından takip ettiğini bildiren Başkan Mehmet İspiroğlu; “Sahilimizde görüntü kirliliğine sebep olan ve kaldırılması için yetkili mercilerle yaptığımız tüm yazışmaların sonucunu beklediğimiz Yiğithan isimli gemide tahribatlar başladığını gördük. Konuyla ilgili gerekli mercilerle yazışmalarımız devam ediyor ve bu yazışmaları yakından takip ediyoruz. Denize giren vatandaşlarımızın bu bölgede daha dikkatli olmalarını ve bu alana yaklaşmamalarını önemle bildiririz” dedi.

 

Karasu’da yapımı devam eden Karasu limanında çalışmalara katılan özel bir şirkete ait Yiğithan isimli tarama gemisi, icralık olduğu gerekçesiyle sahile yakın bir yerde demirlemişti. Şiddetli rüzgar ve dalgaların etkisiyle sahile sürüklenen gemi, kıyıya 60-70 metre mesafede yan yatarak durabilmişti.

 

Yaz ayının gelmesiyle birlikte sahilleri dolduran yazlıkçıların gemiye çıkmamaları için geminin çevresinde dubalarla önlem alındı. Sahilde denize giren vatandaşlar dubaları aşıp gemiye astıkları halat merdivenle geminin üzerine çıkıp denize atlıyorlar. Geminin sağ tarafı dalgaların etkisiyle parçalanmış ve saç parçaları denize döküldü. Yarısı suyun içinde olan geminin üzerine çıkan vatandaşlar adeta ölüme meydan okuyorlar. Alınan önlemlere aldırış etmeden gemiye çıkıp denize baş aşağı atlamaya devam ediyorlar.

 

Karsu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Sahildeki gemi icralık olduğu için belediye olarak hiçbir şey yapamıyoruz. Karasu icra müdürlüğü tarafından satışa çıkartılacak. Satış sonrası en kısa zamanda kaldırılmasını istiyoruz. Bu enkaz burada can güvenliği acısında tehlikeli olup görüntü kirliliği de yaratmaktadır. Vatandaşlarda rahatsız oluyor bu gemiden, bir an evvel tabii bizde Belediye olarak kaldırılmasını istiyoruz dedi.

HABER: Mehmet Karakaş

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN SAYFAYI AŞAĞIYA KAYDIRINIZ.