-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) kampüsünün Karasu’ya kazandırılmasıyla birlikte sanayileşmeye bağlı olarak hızlı göç sonucu kentin demografik yapısında iyileşme olacağını vurguladı. Süt, üniversitenin kurulacağı bölgeye gerek çalışanları gerekse öğrencilerinin maddi harcamaları ve üniversite için yapılan hizmet yatırımlarının çarpan etkisiyle de ekonomik fayda da sağlayacağını söyledi.

“İl merkezine uzaklığı 55 Km olan güzide ilçemiz Batı Karadeniz bölgesinin bitimi, Marmara bölgesinin başlama noktasında” diyen Başkan Süt, “Doğusunda Kocaali ilçesi, batısında Kaynarca ilçesi, güneybatısında Ferizli ilçesi, güneyinde Hendek ilçesi, kuzeyinde ise Karadeniz ile çevrili. Karadeniz’e olan 20 km’lik kıyısı, eşsiz doğal kumu, dağları, ormanları ve dereleri ile turizm cenneti olan ilçemiz son dönemde yapılan yatırım planları ile sanayi ve ticaret merkezi olma yönünde emin adımlarla ilerliyor” ifadelerini kullandı.

“Özellikle İstanbul ve Sakarya'ya yakın olan şehirlerin, Ukrayna ve Karadeniz'e kıyısı olan ülkelere ihracatını çabuklaştırmak konusunda çok ciddi bir ayrıcalığı bulunan Karasu Limanı kentin gelişim hızına ivme kazandırdı” şeklinde konuşan Süt, “Limanın kapasitesinin arttırılması, yakın zamanda temeli atılan BMC fabrikasının tamamlanması, diğer ağır sanayi atılımlarının hayata geçirilmesi ile Karasu’nun çehresi hızla değişecek, kentin rekabet gücü artacak. Bu ve beraberinde olan özellikler göz önünde bulundurulduğunda Karasu’nun tercih edilememesi söz konusu olamaz” dedi.

SUBÜ yerleşkesinin getireceği değerli kazanımlar ile ilçenin uzun dönemde bölgenin parlayan bir yıldızı haline geleceğinin altını çizen Başkan Aykut Süt, “Karasumuz; vizyonu, uygulamalı eğitim ve araştırmada öncü, yenilikçi yaklaşımlarla öğrenciyi merkeze alan, ürettiği bilim ve teknoloji ile paydaşlarının sorunlarına çözüm üreten, uluslararası tanınırlığa sahip bir üniversite olmak olan SUBÜ’nün bu hedefine büyük bir katkı sağlayacak ve değer katacak” şeklinde konuştu.