KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi


Karasu Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Salı günü saat 14:00’da Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı İshak Sarı başkanlığında düzenlendi. Meclisin gündeminde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait toplamda 15 madde yer aldı. Yoklama ile başlayan toplantının birinci maddesinde yer alan Yuvalıdere ve Gölköprü Mahallesi’nde kadastro çalışmalarında ekip ile beraber görev yapmak üzere her mahalle için ayrı ayrı 6 adet bilirkişi seçilmesi talebi meclis onayından geçti.

 

Gündemin ikinci maddesinde ise, Karasu Liman Özel Güvenlik Bölgesi (Sahil Güvenlik) için imar planı değişikliği konusu yer aldı. Meclisin onayına sunuldu ve kabul edildi. Üçüncü maddede yer alan Aşağı Aziziye Mahallesi’nde bulunan 154 ada 8 numaralı parselin içerisinde gelen 7 metrelik imar yolunu kapsayacak şekilde hazırlanan uygulama imar planı değişikliğinin incelenmesi konusu da meclis tarafından kabul görüldü.

 

İlk üç maddenin ardından 4 ve 15’inci maddeyi de kapsayacak şekilde arası tüm maddeler tek seferde Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne sunulmak üzere meclis onayına sunuldu ve kabul edildi. Toplantının sonunda CHP’li Meclis Üyesi Şakir Şen, gündem önergesi için söz aldı. Bir önceki meclis toplantısında sözlü olarak sigara izmaritlerini sokak ve caddelerde yere atan vatandaşlara ceza kesilmesine ilişkin önerge sunan Şen’in, bu sefer yazılı olarak sunması da karşılık bulmadı.

 

Belediyelere örnek olacak nitelikte

 

Koronavirüs ile başlayan pandemi olayının daha iyi kontrol edilmesi için, kişisel bakım ve temizliğin yanında, sokaklarımızın da temiz tutulması gerekiyor” şeklinde sözlerine başlayan Şakir Şen, “Bu amaçla, sigara izmaritleri başta olmak üzere her türlü çöp niteliği taşıyan kirleticilerin cadde ve sokaklarımıza rastgele atılmasının ortadan kaldırılması gerekir. Sigara izmaritleri; korunmak için kullandığımız maskeler kadar, hatta daha fazla, koronavirüs için de bulaş nedeni” dedi.

 

İzmaritlerin, cadde ve sokaklardaki kötü görüntüsünün ortadan kaldırılması, koronavirüsten korunması için oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Meclis Üyesi Şen, “Karasu Belediye Meclisi alacağı yasak kararı ile bir taraftan toplum sağlığını koruyacak, diğer yandan sokaklarımızdaki kötü görüntüyü ortadan kaldıracak. Alacağımız bu kararın diğer belediyeler için de örnek nitelik taşıyacağını umuyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Sarı, temiz bir Karasu için Şen’in sunduğu önergenin yarar sağlayacağına değindi. Ancak önerge, gündem maddesi olabilmesi için meclis onayına sunulmadan toplantı sonlandırıldı.

 

HABERE AiT FOTOĞRAFLAR: