KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi  /  Kamera ve Fotoğraf: Esra Angün



Salı günü Sahilpark önünde bir araya gelen ilçe protokolü, belediye birimleri ve belediye meclis üyeleri, farkındalık oluşturmak ve sahilin temiz tutulması amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Kumsala atılmış çöpleri ve yabancı maddeleri büyük poşetlere toplayan Başkan İshak Sarı ve ilçe protokolü, vatandaşa mesaj vermeyi de ihmal etmedi.

 

Belediye Başkanı İshak Sarı, çevre temizliğine bir farkındalık getirmek amacıyla Karasu sahilinde böyle bir etkinlik yaptıklarını belirtti. Karasu’nun 7 kilometrelik kesintisiz kumsalını temiz tutmak için vatandaşa çağrıda bulunan Başkan Sarı, “Cennet gibi ilçemizden memnun ayrılmak için ve gelen tatilcilere temiz bir sahil bırakmak için, çöplerinizi kumların üzerinde bırakmayınız” diye konuştu.

 

VATANDAŞA ÇAĞRI

 

Karasu sahilinde temizlik çalışmalarının her gün gerçekleştirildiğini de sözlerine ekleyen Sarı, “El yordamıyla veya makinalarla alınamayan çöpler, denize karıştıktan sonra yeniden doğayla iç içe oluyor. Bu nedenle lütfen çöplerimizi poşete koyarak konteynerlere atalım” ifadelerini kullandı.

 

Karasu Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı İsmet Yavuzyiğit de gerçekleştirilen etkinliğin vatandaşlar ve tatilciler için gerçekleştirildiğini belirterek “Biz onlar için sahili temizledik, onlar da kendileri ve tüm ilçe halkı için sahilimize sahip çıksınlar, temiz tutsunlar” diye konuştu.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Bu görev önce şahsıma, sonra gençlerimize ve topluma ait. Bu temiz sahilimizi biz birilerinden aldık, birilerine teslim edeceğiz. Onlar da temiz bakmalı ve kendilerinden sonrakilere aynı şekilde emanet etmeli” diyerek mesaj verdi.

 

ÖNEMLİ OLAN TOPLAMAK DEĞİL, ATMAMAK

 

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç ise, bu etkinlik ile çevre bilincini oluşturmayı ve insanların çöpleri yerlere atmamalarını önlemeyi amaçladıklarını dile getirdi. Ataç, “Ortak kullanım alanlarında önemli olan çöp toplamak değil, çöp atmamaktır. İçerisinde bulunduğumuz süreç, temizliğin daha da önem kazandığı bir süreç” diye konuştu.

 

Etkinlikte bulunan AK Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit de vatandaşa bir çağrıda bulundu ve “Eşsiz güzelliklere sahip Karasu’muzu layıkıyla koruyalım” dedi. Yavuzyiğit, “Bir çöp dahi atmayarak ilçemize sahip çıkmak mümkün” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Anlamlı etkinlik sonrası Belediye Başkanı İshak Sarı, Sahilpark’ta çok amaçlı beton temizleme aracını da kullandı ve bir süre park alanında temizlik çalışması gerçekleştirdi. Sarı, Temizlik İşleri Müdürü Tahsin Öztürk’ten de günlük çalışmalar hakkında da bilgi aldı.

 

 

SAHİL TEMİZLİĞİ VİDEOSU: