Pazaryerinde kendileri için ayrılan alandaki eksikliklerin hem yolcu için hem de kendileri için büyük sorun oluşturduğunu söyleyen yaklaşık 34 mahallenin özel halk otobüsü şoförleri, sıkıntılarını dile getirdi. Kuyumcullu – Küçük Karasu Kooperatifi şoförü Çetin Çolak, “Minibüsler de yolcu da bu alanda rahat hareket edemiyor. Duraklar belli değil, kim nereden kalkıyor belli değil. Yolcu, minibüsünü bulamıyor. Çarşı içi minibüsünün durağı var ama çevre mahalle minibüslerine durak yok. Çarşı merkezindeki Pazar yerinde çarşı içi minibüsü mü önemli, Pazartesi günü buraya en az 2.000-3.000 kişi getiren mahalle minibüsleri mi önemli?” dedi.

 

Darıçayırı Kooperatifi şoförü Fahri Yılmaz, “Pazaryerinde durak yok, yolcuyu yönlendirecek tabelalar yok, herkes karışık bir şekilde yolcu alıp indiriyor. Sivil araçlarla iç içeyiz” dedi. Longoz hattı şoförü Hasan Deli, “Sivil araçların park etmesi nedeniyle bize ayrılan alan girip çıkamıyoruz. Park alanında yağışlı havalarda aşırı su birikiyor” ifadelerini kullandı. Yuvalıdere Kooperatifi Şoförü Levent Oran, “Pazaryerinde durağımız yok, sivil araçlardan bize park yeri kalmıyor” şeklinde konuştu.

 

Kurudere hattı şoförü Rıza Coşkun, “Pazaryeri alanının zemini çok bozuk, demirler çıkmış, çukurlar var. En önemlisi de duraklar belli değil, güzergah tabelaları falan hiçbir şey yok” dedi. Çatalövez hattı şoförü Yaşar Demir, “Bizler, Pazartesi günü burada mağdur oluyoruz. Durak yok, sivil araçlar bizim alanımıza parke diyor, yolcu indirip bindirme tam bir köşe kapmaca” ifadelerini kullandı. Gölköprü-Resuller hattı şoförü Osman Sağır, “Yolcu aldığımız alan bizim olması gerekirken sivil araçlar parke diyor. Kışın kapalı durakların olmaması yolcuların şikayet konusu. Bu alanda duraklar ve hatların tabelaları olsa, herkes rahat edecektir. Hatlara göre numaralandırılsa, sivil araç da park etmez, seyyar tezgahlar da açılmaz” şeklinde konuştu.

 

Manavpınarı Kooperatifi şoförü Yavuz Tüfekçi, “Park yeri sorunu yaşıyoruz, duraklarımızın olmaması yolcunun bizi aramasına sebep oluyor, bizler yolcuyu bulamıyoruz” dedi. 114 no’lu kooperatifin başkanı Selami Kır ise, “Pazaryerine giriş çıkışta sıkıntımız büyük. Trafik yoğunluğu en önemli sorunumuz. Park alanının suyla kaplanması bize de yolcuya da eziyet oluyor. Şehir içi minibüslerine ait durak var ama çevre mahalle minibüslerine durak yok pazaryerinde. Yolcularımız ıslanıyor, üşüyor. Zemindeki demirler çıkmış, direklerin kalıntıları araçlarımıza zarar veriyor. Park yerimize sivil araçlar giriyor. Hareket alanımız daralıyor böylece” diyerek sorunları dile getirdi.