KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi



Kurudere Mahallesi’ndeki arsa satışı ile ilgili çıkan haberlerin maksatlı olduğunu dile getiren Belediye Başkanı İshak Sarı, “Belediye olarak atacağımız her adımda, bize karşı yapılan maksatlı haberleri ve saldırıları bekliyoruz. Kurudere Mahallesi’ndeki satış kararı yeni değil. Geçen ay yapılan meclis toplantısında yetkiyi aldık” dedi.

 

Başkan Sarı, “Karasu’da beş koldan çalışma yapılırken, ilçemiz adeta şantiye alanına dönmüşken bu kadar çalışma için kaynak bulmak zorundayız. Büyük çaplı ve üstesinden gelmeye çalıştığımız icraatlar için para da basmıyoruz” şeklinde konuştu.

 

İTFAİYE MÜFREZESİ KALACAK

 

Hem çalışma bekleyeceksin, hem de satışlara karşı çıkacaksın. Eski dönemde olduğu gibi arsa satıp da mıcır, lastik veya yağ almıyoruz. Yıllardır atıl durumda olan, bin 400 m² arsa üzerindeki iki katlı binayı ve arsasını satarak ekonomiye ve Karasu Belediyesi’nin hayrına çevireceğiz. Hem kaynak üreteceğiz hem de hizmete çevireceğiz” diyerek konuşmasına devam eden Sarı, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

Binayı şartlı satıyoruz. İtfaiye müfrezesi aynı yerde duracak. Binanın kalan kısmı kooperatife hizmet edecek. Satışın yapılmasını Kurudere halkı kendi talep etti ve kooperatife satılmasını istedi. Ayrıca verilen kıymet, arsa bedeli değil. Kurudere’de hangi arsa 1 milyon lira yapar? Arsa ve bina bedeli olarak kıymet bedeli belirlendi