Paralı Mahallesi’nde bir araya gelen Karasulular ve mahalle sakinleri, demir madeni işletme ruhsatının iptali için eylem gerçekleştirdi. Düzenlenen eyleme CHP İl Başkan Yardımcıları Elif Yar, Ali Kemal Velioğlu, Turgut Mert ve Engin Yılmaz da destek vererek Karasuluların yanında olduklarını belirttiler.

 

Söz konusu işletme ruhsat alanının, beş mahallenin içme suyu ihtiyacını karşıladığı su havzasında bulunduğunu belirten il yöneticileri, Karasuluların bu alanda maden çalışmaları yapılmasından son derece rahatsız olduğunu belirttiler. Paralı'da çocuklar, kadınlar, gençler ve yaşlıların hep birlikte seslerini duyurmak için bir araya geldiğini belirten CHP'liler, giderek artan içme suyu ihtiyacı aşikarken, burada suya zarar verebilecek böylesine tehlikeli çalışmalar yapılmasını doğru bulmadıklarını belirterek olayı protesto ettiler.

 

Protesto sırasında jandarma ekipleri olay yerinde güvenlik önlemleri aldı. Mahalle sakinleri, ellerinde Türk bayrakları,  pankart ve üzerlerinde önlüklerle sloganlar atarak, madeni protesto etti. Eylemde herhangi bir olay yaşanmazken, vatandaşların seslerini duyurabilmek adına gencinden yaşlısına eyleme katılması ve sorunlarını dile getirmesi dikkat çekti.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: