Karasu Hükümet Konağı önünde 10 Nisan Pazartesi günü gerçekleşen Polis Haftası programının sunumunu Seval Özen yaptı. Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü adına, Atatürk büstüne çelengi İlçe Emniyet Müdür Vekili Uğur Demirel ve polis memurları bıraktı. Çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkan Yardımcıları Hamza Uğur ve Yakup Ayar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, AK Parti İlçe Başkanı İshak Sarı, CHP İlçe Başkanı Nurhan Aydın, MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara, resmi daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve ilçe emniyeti personeli tam kadro katıldı.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Miraç Akın yaptı. Akın, “Şerefle yazılan 172 yıllık maziden bugüne kadar görevimizi yerine getirirken, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu unutmadık” diyerek sözlerine başladı. Akın, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Adalete dayanmayan güç, zorbalıktır, zalimliktir. Kuvvete dayanmayan adalet de aciz olur. Polis, halkın desteği ile adaleti sağlar, halk da polisine güvenerek huzur içerisinde yaşar. Polis ve vatandaşın el ele olduğu nice yılları görmek dileğiyle, ülkemiz için hayatını kaybeden şehit meslektaşlarımızı anıyor, görev başında olan, emekli ve de gazilerimize sağlık ve başarılar diliyorum”

 

Akın’ın konuşmasının ardından tören sona erdi ve Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli tebrikleri kabul etti. Tören sonrası düzenlenen kokteylle, polis teşkilatı personeli, protokolle sohbet etti. Programın sonunda İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.