-

Karasu Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Şakir Şen, yapımı tamamlanan mendirek ve balıkçı barınağı konusunda dikkat çeken ifadeler kullandı. Şen, “Sakarya Nehri ağzında yapımı tamamlanan mendirek projesinin faydalı bir çalışma olduğunu daha şimdiden görmeye başladık” dedi.

“Söylendiği gibi Yenimahalle ve İhsaniye kıyısında bir tahribata neden olacağını düşünmüyorum” diyen Şakir Şen, “Çünkü nehirle gelen kumlar, nehir ağzında birikmeye başladı. Bu da dalganın gücünü ve şiddetini yumuşatıyor. Dalga da nehrin içerisine şiddetli giremiyor” ifadelerini kullandı.

KUM BİRİKMESE TAHRİBAT ARTAR

Nehirden gelen kumun nehir ağzında yeterli miktarda birikmesinin faydalı olduğunu belirten Şakir Şen, “Biriken kum, nehir ağzında 1 metre ile 2 buçuk metre arasında bir derinlik oluşturuyor. Böylece deniz dalgası içeriye şiddetli şekilde giremiyor” diye konuştu.

Bu çalışmanın ardından Karasu için yapılması beklenen balıkçı barınağı için de bir an evvel ödenek çıkartılması gerektiğine vurgu yapan Şen, “Balıkçı barınağı bir ilçenin zenginliğidir. Balıkçı barınağı, Karasu’ya çok şey katar. Özellikle kışın, balıkçılar için hayati öneme sahip” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı İshak Sarı ise konuya dair verdiği cevapta, mendirek projesi için çaba sarf eden Mustafa İsen ve Ali İhsan Yavuz’a teşekkürlerini ileterek sözlerine başladı. Balıkçı barınağı projesinin hazır olduğunu ve ödenek beklediğini belirten Başkan Sarı, şu ifadelere yer verdi:

90 MLYON LİRALIK PROJE

“Karasu’da yapılması planlanan balıkçı barınağı projesi, neredeyse liman büyüklüğünde ve geçmiş dönemde 90 milyon liraya mal olması hesaplanan bir proje. Bu dönem içerisinde ödeneğin sağlanmasını umuyoruz. Böylece Sakarya Nehri kenarı sağlı sollu rekreasyon alanına dönüştürülebilir. Balıkçı barınağı, ilçemize değer katar ve ilçe ekonomisine de katkı sağlar”