-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 2019 yılının Ekim ayında temeli atılarak yapımına başlanan “Sakarya Nehri Çıkış Ağzı Sahil Düzenlemesi İnşaatı” çalışmaları tamamlandı.

Bir yıl önce başlanan ve Karasulu balıkçıların 16 yıllık sorununa çözüm olması beklenen Sakarya Nehri mendirek projesinin, önümüzdeki hafta içi yetkili müteahhit firma tarafından Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine teslim etmesi bekleniyor.

KAZA YAŞANMASIN

125 metre olarak Sakarya Nehri’nin İhsaniye Mahallesi kıyısına yapılan mendireğin sonuna yeşil fener yerleştirilmesini istediklerini belirten Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ali Osman Karaman, “Bu maliyeti karşılayamıyoruz. Kazaların önüne geçilmesi için destek bekliyoruz” dedi.

Karasulu balıkçıların, denize açılırken ve nehre giriş sırasında mendirekte olası bir kazanın yaşanmaması için uç noktaya fener takılmasını istediklerini belirten Karaman, “Mendirek ucuna yerleştirilecek küçük bir yeşil fener ile mendireğe teknelerin çarpmasının önüne geçilecek” diye konuştu.

Ali Osman Karaman, ayrıca mendirek boyunca ışıklandırma yapılması ve sokak lambası takılması için SEDAŞ’a da başvurduklarını belirterek İhsaniye Mahallesi kıyısında bulunan 125 metrelik mendireği hem güvenli hem de estetik hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.