KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu

Karasu Hürriyet Mahallesi’nde kurulması planlanan taşocağının ruhsatı iptal edildi. Yedi yıldır taşocağının mahalleye kurulmaması için mücadele veren mahalle sakinlerine müjdeli haberi Hürriyet Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Denizhan verdi.

 

Ruhsatı iptal edilen alanın mesire alanı olarak düzenlenmesine karar verildi. Mahallede kurulması planlanan taşocağı için “ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) raporuna gerek yoktur” kararı iptal edildi. Mahalleye ziyarete gelmesi beklenen AK Parti Millet Vekili Ali İhsan Yavuz ve Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın geleceği gün mahalleli kurban kesecek.

 

Burada taşocağı olmaz

 

Taşocağının ruhsatının iptaline ilişkin açıklama yapan Muhtar Abdurrahman Denizhan, “2007’de başlayan bu serüvende 2013’te haberimiz oldu itiraz ettik. O itirazdan beri taş ocağı meselesinde iki sefer mahkemeyi kazandık. Üç sefer devlet bizi aşağıya indirdi. Ama bu kararla devletimiz çok büyük bir yanlıştan döndü” ifadelerini kullandı.

 

Yetkililerin taşocağı için belirlenen alanı gezip bu alanda taşocağı yapımının uygun olmadığına karar verdiklerini belirten Muhtar Denizhan, “Buraya hem valilikten, Devlet Su İşleri’nden yetkililer hem de AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ve İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır geldi. Gelenlerin hepsi de ‘Burada taşocağı olmaz’ kararını verdi. Destek veren tüm yetkiliye sonsuz teşekkürler” şeklinde konuştu.