KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün’ün haberi

 

 

Hafta içi yağan yağmurlar, Karasu Sahilpark önündeki Mavi Bayraklı plajı, bir kez daha kum falezlerine teslim etti. Geçtiğimiz hafta sonu, vatandaşın denize girdiği Pazar günü, kepçe ve kamyonların çalışmasıyla düzeltilen ve halkın kullanımına açılan Sahilpark Plajı’na kalıcı bir çözüm bulunması bekleniyor.

 

Yağmur tahliye kanallarının, yağan her yağmurda suyu kumsala vermesiyle Mavi Bayraklı plajda kum falezleri oluşuyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzeltilen sahilde her yağmur sonrası bu manzaranın oluşmasına tepki gösteren vatandaşlar, bu bölgeye kalıcı bir çözüm istiyor.

 

Denize dikey olarak verilen yağmur suyu tahliye kanallarından akan suyun, kıyıya paralel bir mazgal ile Mavi Bayraklı plajdan uzak bir noktaya yönlendirilmesi ve buradan denize verilmesi ise kalıcı bir çözüm olarak görülüyor.

 

Sahilde çirkin bir görüntü oluşturan kum falezlerinin ise ne zaman ortadan kaldırılacağı, yeniden Büyükşehir Belediyesi ekiplerince mi yoksa Karasu Belediyesi ekiplerince mi düzenleme çalışması yapılacağı ise merak konusu oldu.

 

MAVİ BAYRAKLI PLAJIN SON HALİ: