-

Çalışmalarıyla Sakarya’da dikkat çeken ve ilklere imza atan Türk Kızılay Karasu Koordinatörlüğü, kalabalık bir gönüllü ekibi eşliğinde bir kez daha il genelinde ilk olacak bir çalışmaya imza attı. Gönüllüler, Karasu Yassıgeçit İlk ve Ortaokulu’nun iç ve dış duvarlarını rengarenk görseller ile süsledi.

Okul bünyesinde eğitim veren anasınıfının içini ve kapısını boyayan Kızılay gönüllüleri, okul binasının dış duvarlarına Türk masal kahramanlarını çizdi, duvarları boyadı ve yerlere oyun alanları çizimi gerçekleştirdi. Ardıçbeli Mahallesi Muhtarı Celal İmamoğlu ise, anasınıfının perdesini yenileyerek projeye destek verdi. Boyama çalışmaları sırasında bazı çevre mahalle muhtarları da eşlik ederek gönüllüleri çalışmalarından ötürü tebrik etti.

DEVLET ve VATANDAŞ EL ELE

Türk Kızılay Karasu Koordinatörü Adem Ekşi, “Çocuklarımızın eğitimine faydalı olabilmek adına devlet ve vatandaş elbirliğiyle Türk Kızılay olarak okul boyama etkinliği başlattık. Bu projemizde bize yardımcı olan mahalle sakinlerine, muhtarımız Türker Tetik’e, Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ve Kızılay gönüllülerine teşekkür ederim” dedi.

İLK DEFA BÖYLE BİR ÇALIŞMA GÖRDÜM

Yassıgeçit İlk ve Ortaokulu Müdürü Yüksel Tetik ise, “Yıllardır Kızılay’ın birçok hizmeti olduğunu biliyorduk. Fakat ilk defa böyle bir hizmetlerini gördük ve gurur duyduk. Bu kadar genç arkadaşın gönüllü olarak bir arada olması, dileriz tüm gençlere örnek olur” ifadelerini kullandı.

Kızılay gönüllüsü ve eğitimci Aysun Kayır, “Okul müdürüm sayesinde gönüllü olduk. Tüm çocuklar bizim öğrencilerimiz. Öğretmenliği nerede yaptığımız değil, kimlere yaptığımız önemli. Bu çalışmamızla çocuklarımızı mutlu edeceksek bizim için büyük mutluluk” diye konuştu.

TÜRK KIZILAY KARASU KOORDİNATÖRLÜĞÜ OKUL BOYAMA ETKİNLİĞİ (izle):