-

ÜMİT DİKBAYIR, KONUYU ANKARA'YA TAŞIYACAK (izle):

...

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır Karasu’nun Yeni Mahallesi’ni ziyaret etti. Karasulu balıkçılarla bir araya gelen Dikbayır’a İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, il yönetimi, İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu ve ilçe yönetimi de eşlik etti.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı’dan sorunlar hakkında bilgi alan Ümit Dikbayır, balıkçıların şikayetlerine de kulak verdi. Dikbayır ayrıca denizin aldığı sahil bölgesinde de uzun süre incelemede bulundu.

Atilla Bıçakcı, Milletvekili Dikbayır’a yarım bırakılan mendireğin oluşturduğu sorunları sıraladı ve balıkçıların yaşadığı zorlukları belirtti. Yarım bırakılan mendirek, balıkçı barınağı, kıyı erozyonu ile misina ağın yasaklanması gibi başlıca konularda şikayetleri dile getiren Bıçakcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

BARINAK SORUNU

“Balıkçılarımızın yıllardır balıkçı barınağı sorunu var ve bunun eksikliğini her alanda hissediyoruz. Mendirek yapılmasını istedik, çalışma başlandı. Ama mendirek yarım bırakıldı. Bu da beraberinde büyük ve telafisi olmayacak sorunları beraberinde getirdi.

Balıkçılık artık zor günler geçiriyor. Mendireğin program dahiline alınmasını bekliyoruz. Uğraştıklarını söylüyorlar. Ama derdimizle uğraşan yok. Balıkçı barınağımız yok. Uğraştıkları tek dert balıkçıların derme çatma yaptıkları iskeleleri.

DERDİMİZLE UĞRAŞAN YOK

Bu konuda denetimden izin aldık, belgelerimiz var ama belediye dava açtı, aleyhimize sonuçlandı. Yıkım kararı alındı. Pandemiden dolayı mağduruz diye yıkım kararı durduruldu. Asıl dertlerimzile değil, çaresizliklerimizle uğraşıyorlar.

Mendireğin ayrım bırakılması da Yeni Mahallesi’nde yıkıma başladı. Küçük çaplı fırtınada bile işletmeler, tekneler zarar gördü. Eski feneri deniz aldı. Yeni fener tehdit altında. Yeni Mahallesi’nin içine kadar yıkım gelecek.

Mendireğin İhsaniye Mahallesi taradı kum topluyor ama Yeni Mahallesi tarafından kum alıyor. Kum erozyon uda her gün hızla ilerliyor. Yolu aldı, arsaları ve evleri tehdit eder hale geldi. Geliyorlar ve bakıyorlar ama balıkçılara soran veya ne yapılacağını anlatan da yok. Artık balıkçılığı bırakacak hale geldik”

İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır ise aldığı bilgilere karşılık şu açıklamalarda bulundu:

SORMAK YOK, İSTİŞARE YOK

“Bir yerde bir iş yapılırken veya kanun çıkarılırken sormuyorlar, istişare etmiyorlar. Gelinse sizinle istişare edilse, sorsalar, cevap alsalar Karasu’da daha faydalı işler yapılır. Bu sorunlarınızı yazılı hale getireceğim. İlgili kurumlara üst yazıyla göndereceğim. Karasu’ya dikkat çekeceğim. Ayrıca mecliste bir soru önergesi vererek Yeni Mahallesi ile alakalı ne yapmayı düşündüklerinin cevabını arayacağım.

Karasu SU Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, sorunun takibi konusunda yönetimlerin yetersiz kaldığından bahsetti ve şunları söyledi:

SADECE UCUZ BALIK SORMAYA GELİYORLAR

“Mendirek ve kıyı erozyonu sorunumuz ulusal basına kadar düştü. Fakat kimseden ses çıkmadı. Ne oluyor ne gidiyor soran yok. Yeni Mahallesi’ne ne gelen var en giden. Sadece ucuz balık sormaya geliniyor. Balıkçının ne derdi var, denize nasıl çıkıyor soran yok. Şehir dışından başka balıkçılar geliyor, bölgemizde avlanıyor gidiyor. Balıkçılın bu sene yok desek yeridir”

SAKARYA’YI CEPTE GÖRÜYORLAR

Futbol takımı tutar gibi parti tutulduğuna dikkat çeken Ümit Dikbayır, “Sorunları mecliste dile getiriyoruz. Mevcut hükümetin grup başkanvekili ‘Sen bu sorunları söylüyorsan, biz bu kadar oyu nasıl alıyor’ diyor. Sizi dinlemiyorlar böylece sizi mutlu sanıyorlar. Siyasetçinin karnesi sandıktır. Notu sandıkta vermek gerekir. Tepkiyi sandıkta göstereceksiniz. Bu yüzden her şey yolunda sanıyorlar. Sakarya’yı cepte gördükleri için de sorunlara çözüm aramıyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.