-

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) 13. Bolu Bölge Müdürlüğü Teknik ekipleri ile Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ve Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı erozyonun meydana geldiği bölgede kapsamlı incelemede bulundu.

Başkan İshak Sarı, Karasu Haberleri ve Öncü Karasu’ya yaptığı açıklamada “Geçmiş dönemlerde yapılan 27 adet dalgakıran, sahilimizdeki kıyı erozyonunu büyük ölçüde önlemişti. Fakat dalgakıran olmayan bölgede ciddi bir erozyon meydana geldi” dedi.

GÖRÜNTÜLER ANKARA’YA GÖNDERİLDİ

Oluşan erozyonu görüntüleyerek DLH Genel Müdürlüğü’ne ve Bolu Bölge Müdürlüğü’ne gönderildiğini ve Bolu heyetinin Mart ayında Ankara’ya giderek genel müdürlüğe bilgi vereceğine de dikkat çeken İshak Sarı, konuyla alakalı şunları söyledi:

“Durumun vahameti ortada. Bir yıl içinde Küçükboğaz mevkiine 10’a yakın dalgakıran yapılması gerekir. Tanesi bir milyon lira civarı olan bir maliyeti olan çalışmayı yatırım planına alınması için gerekli girişimleri başlattık.

ŞAKASI YOK

Çalışmaların takipçisi olacağız. Erozyonun şakası yok. Başta kıyı şeridinde bulunan binalar olmak üzere Sahil projesi de büyük tehdit altında. Dalgalar, projenin duvarına kadar gelmiş. Şu anki durumu da duvara 40 metre mesafede. Dalgakıranlar tamamlanmazsa yola kadar gelmesi kaçınılmaz.

Yeni Mahallesi tarafında da büyük risk söz konusu. Yeni fener de tehdit altında. Fener tarafına 50-100 metrelik bir dalgakıran dahi yapılsa kum tutmaya başlar ve kıyı erozyonunun evlere kadar ilerlemesi durur”