-

Karasu Belediyesi tarafından sürdürülen tadilat çalışmalarına yönelik açıklama yapan Gelecek Partisi Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Metin Nişancık, Belediye Başkanı İshak Sarı’ya çeşitli sorular yöneltti. Nişancık, “Kamuoyuna doğru bilgi verilmeli, çeşitli söylentiler mevcut” diye konuştu.

Nişancık, “Gelir Servisi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, çatı arası ek başkan odası, mevcut başkanlık makamının özel kalemi tadilat işlemleri ihale yöntemi ile mi yapılmıştır? Söylenenlere göre doğrudan temin yöntemiyle aynı firma ve şahıslara mevzuata uygun olmadan 2 milyon lira bir bedel ile yaptırıldığı iddialarının karşılığı olarak kamuoyuna bilgi ve belgeler dahilinde açıklama yapılması gerekmektedir” dedi.

YÜZDE 10’U AŞAMAZ

“Doğrudan temin ile yapıldıysa bu firmalar kimlerdir? Piyasa araştırması yapılırken sadece eksik evrak tamamlamak amacıyla mı yapılmıştır? Kapsamlı bir şekilde farklı firmalardan fiyat alınarak çalışma yapılmış mıdır?” diyen Nişancık, “Doğrudan temin ile alım, belediye toplam bütçesinin alımın yapıldığı yılın bütçesinin yüzde 10’unu aşamaz. Bu imalatlar ile Belediye’nin diğer (asfalt, kablo, mıcır v.b) dahil edildiğinde yüzde 10’luk aşım yapıldığı bahsi ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Bu durumun kanun ve mevzuatlara uygunsuzluğun yanı sıra, şeffaf belediyeciliğin ötesinde sürekli aynı kişilere, aynı firmalara iş vererek hizmet adı altında rant sistemini ortaya koyduğunu dile getiren Metin Nişancık, “Bu yapılan harcamalar, eğer sahildeki sokaklara yapılsaydı, sahil kesiminde asfaltsız yol kalmazdı” diyerek sözlerini tamamladı.