-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, SUBÜ kampüsünün Karasu’ya kurulması yönünde girişimlerde bulunmaya devam ediyor. “Kampüs sadece Kuzey’in değil üniversitenin de çehresini değiştirecek” diyen Başkan Kara, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Üniversite’ye teklif olarak sunulan arazinin şehrin içine sıkıp kalmış bir okul olmayacağını vurgulayan Münir Ali Kara, “Ulaşım imkanları ile kumsal ve Acarlar Longoz'u ile genişleme sahası ve uygulama alanları ile Kuzey, kampüs için biçilmiş kaftan” şeklinde konuştu.

SUBÜ kampüsünün Kuzey’e kurulmasının bölgeye olduğu kadar üniversitenin gelişimine de katkı sağlayacağına da değinen MHP İlçe Başkanı Kara, Kuzey bölgesinin üniversite yönetimi tarafından tercih dışı bırakılma ihtimalinin kuvvetli olduğunun altını çizdi.

“Üstümüzde tarihi bir sorumluluk var” diyen Başkan Kara, “Kuzey’e gelecek 20 binin üstünde öğrenciden söz ediyoruz. Diğer ilçeler bu konuda daha aktif bir rol oynayabilir. Bizim bu süreçte bir kahramana ihtiyacımız yok. Birlik olmaya muhtacız. Bu fırsat bir kere kaçarsa bir daha gelme ihtimali yok” diye belirtti.