Ziyaret ve dua

 

Kurban Bayramı’nın ikinci günü Adatepe, Tepetarla, Darıçayırı, Aziziye ve Kuyumcullu mahallelerini ziyaret eden MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara ve beraberinde İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri Levent Eşkin, Oktay Yazıcı ile Fatih Köz, şehit ailelerinin bayramını kutladı. İlçe Teşkilatının ziyaretine Karasu Ülkü Ocakları Başkanı Kadir Şentürk de eşlik etti. Şehit aileleri ile uzun süre sohbet eden Kara ve yönetimi ziyaretlerin ardından şehitlerin kabirleri başında dua etmeyi de ihmal etmedi.

 

İlk ziyaret Resuller

 

İlk olarak 2003 yılında Tunceli’de şehit olan Resuller Muhtarı Yusuf Sağır’ın oğlu Serkan Sağır’ın hanesi ziyaret edildi. Sağır ailesi ile sohbet eden ilçe yönetimi, Serkan Sağır’ın mezarını da ziyaret ederek dua etti. Daha sonra 1990 yılında Bitlis Tatvan’da şehit olan Müslüm Tıkan’nın Adatepe’de oturan ailesini ziyaret eden ilçe teşkilatına Adatepe Mahalle Muhtarı Ahmet Karaman da eşlik etti. Tıkan ailesi ile sohbet eden MHP teşkilatı, şehidin kabrini ziyaret etmeyi de ihmal etmedi. Ardından 2016 yılında terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Hasan Keleş’in Tepetarla’daki hanesi ve kabri ziyaret edildi.

 

 

Darıçayırı’ında iki şehit

 

Buradan Darıçayırı Mahallesi’ne giden ilçe teşkilatı, 1985 yılında Bingöl’de şehit olan Piyade Er Ersin Şenek 1995 yılında Diyarbakır Ergani Devegeçidi’nde şehit olan Uzman Çavuş Oktay Demir’in haneleri ziyaret edildi. Ziyaret sonrası teşkilat üyelerine eşlik eden Darıçayırı Mahalle Muhtarı Ceyhun Sakallı ile şehitlerin mezarı başında dua edildi. 1993 yılında Hakkari Yüksekova’da şehit olan Ferhat Sözer’in Aziziye Mahallesi’nde oturan ailesine yapılan ziyarette de Aziziye Mahallesi Muhtarı Ahmet Şakar hazır bulundu. Son olarak 1991 yılında Diyarbakır’da şehit olan İsmail Hakkı Yılmaz’ın Kuyumcullu’daki hanesini Kuyumculu Mahallesi Muhtarı Mustafa Çalık ile birlikte ziyaret eden Kara ve yönetimi Yılmaz’ın da kabrini ziyaret ettikten sonra bayram ziyaretlerini tamamladı.

 

Çok şey borçluyuz

 

Şehit ailelerinin sadece bayramlarda hatırlanmaması gerektiğini vurgulayan MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, “Ülkemiz ve İslam uğruna bugüne kadar canını veren her şehidimize minnettarız. Bu ülke, kendilerine çok şey borçludur. Onlar olmasaydı bugün buralarda bizler olmayabilirdik. Yataklarımızda rahat uyuyor, günlük hayatlarımızı sorunsuzca idame ettirebiliyorsak, bunu şu an aramızda olmayan şehitlerimize borçluyuz” dedi. “Bizler, şehit ailelerimizin de birer evladıyız” diyen Kara, “Onların emanetine biz ve bizlerin nesilleri sahip çıkacaktır. Tüm şehitlerimizi minnet ve rahmet ile anıyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Gülcan Elmalı

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: