-

11 Ağustos’ta etkili olan yağış Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta sel felaketine neden oldu. Ülke genelinden sel bölgesine yapılan desteklerin beraberinde Sakarya Sosyal Hizmet Merkezi İl Müdürlüğü de bir çalışma yürüttü.

İl Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği psiko-sosyal desteğe Karasu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü de el attı. Kastamonu’ya giden Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekibine Karasu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı Elif Sarı da dahil oldu.

Perşembe günü sel bölgesine giderek afetzedelerin yaralarını sarmaya çalışan Elif Sarı'nın da içinde bulunduğu psiko-sosyal destek ekibi, sel felaketinde hayatını kaybedenlerin yakınları ve afetten etkilenen vatandaşlara psiko-sosyal destekte bulunuyor. Yaklaşık bir haftadır bölgede olan ekibin, hafta sonu dönmesi planlanıyor.

“Kastamonu’da zorlu afet sürecini geçiren vatandaşlarımıza acil şifalar ve yakınlarını kaybedenlere de baş sağlığı diliyoruz” şeklinde konuşan Karasu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Metin Yıldırım, “Allah’tan gelen bir afet. Çok üzgünüz. Dilerim, bu süreci kısa sürede atlatırız. Devletimizin afetlerdeki gücü büyük. Kastamonu’nun da yaralarını sarıyor ve sarmaya devam edecektir. Biz de müdürlük olarak elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Kastamonu başta olmak üzere selden etkilenen illerimize geçmiş olsun” dedi.