-

SESİMİZİ DUYAN OLMAZSA KARASU SAHİLİ YOK OLACAK! (izle):

...

Karasu sahilinin Akkum mevkiinde yaklaşık 1 kilometrelik mesafede büyük oranda kıyı erozyonunun meydana gelmesi üzerine Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı bir açıklama yaparak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuyu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğüne görsellerle ilettiğini aktaran Sarı, kaybedilecek zaman olmadığını ve her geçen süre içerisinde Karasu sahilinin adım adım yok olduğuna dikkat çekti.

Sarı, “İlçenin batısından gelen tahkimatların bir an önce doğu tarafına doğru devam ettirilip ivedilikle yaklaşık 10 tane yapılarak bu erozyonun durdurulması lazım. Mevcut kumun denize gitmesi halinde yerinin doldurulması mümkün değil” diye konuştu.

Hava şartlarının bu yıl sert seyretmesiyle erozyonun daha hızlı meydana geldiğini belirten Sarı, Karasu Haberleri ve Öncü Karasu’ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

SAHİL YOK OLUYOR!

“Geçen sene yürüyüş yapılabilen alan bugün suyun içinde kaldı. Kıyı şeridinde bulunan ve dalgakıran adı verilen tahkimatların olduğu bölgelerde erozyon yaşanmıyor. Diğer bölgelere de acilen tahkimatların yapılması gerekiyor.

Önlemlerin alınmaması halinde iç turizmde önemli potansiyele sahip ilçemiz büyük zarar görecek. Sahildeki villalar denize teslim olacak. Küçükboğaz yakınında dalgalar, sahil projesinin duvarına kadar geldi. Deniş şu an sahil yoluna 40 metre mesafeye kadar girdi.

Sesimizi duyan olmazsa Karasu sahili yok olacak. Binalar zarar görecek. Sahil projesi ve yollar denize teslim olmadan çözüm bekliyoruz. Kaybedecek zaman yok. Çalışmaların takipçisi olacağız. Çalınması gereken tüm kapıları çalmaya hazırız”