-

Bazı basın kuruluşlarında çıkan ve zabıtanın seyyar satıcının mallarını yere döktüğü iddia edilen haberler sonrası Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş bir basın açıklaması yayımladı. Karakaş, konuyla alakalı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

“Zabıta ekiplerinin görevi, Belediye sınırları içerisindeki alanın düzenini, halkın huzurunu ve sağlığını korumak amacıyla kanun, tüzük ve yönetmeliklerde, belediye zabıtasınca belirlenen görevleri yapmak ve bu yetkileri eksiksiz bir şekilde vatandaşlar için yerine getirmektir.

Zabıta ekiplerimizin bir seyyar satıcıya müdahalesi sırasında geçtiğimiz gün yaşanan talihsiz olay ile ilgili belediyemiz tarafından inceleme ve gerekli soruşturma başlatıldığını başta belirtmek isterim.

GİDECEĞİNİ SÖYLEDİ

Fakat edindiğimiz bilgilerde olay günü zabıta ekiplerimizin ilçe dışından gelen seyyar satıcıya günün farklı saatlerinde uyarıda bulunduğu ve seyyar satıcının da ürünlerini toplayıp gideceğini söylediği bilgilerini edindik.

KENDİSİ YERE SAÇTI

İlçemiz genelinde sürekli sahada olan ekiplerimiz, birkaç esnafın yoğun şikâyeti üzerine öğleden sonra da seyyar satıcının aynı yerde olduğunu görünce halk sağlığını ve çeşitli esnafımızın haklarını korumak amacıyla ilçe dışından gelen izinsiz bu seyyar satıcıya idari yaptırım işlemi uygulamak istemiştir. Bu işlemi almamak için hakaretler savurarak tehditkâr konuşan seyyar satıcı tezgâhındaki ürünleri kendisi yere saçmıştır.

Bizim amacımız garibanın ekmeğiyle uğraşmak değildir. Biz halkımızın sağlığını ve tüm esnafımızın haklarını korumakla sorumluyuz. Yaşanan olayı servis eden basın mensubu arkadaşımız ise sürekli Belediyemize seyyar satıcıların ve dilencilerin olduğu ihbarını yapan ve bu konuda hassasiyetini belirten kişidir.

SERVİS ETMESİ MANİDAR

Kendisi yakın zamanda seçimi yapılacak olan bir oda başkanlığı için de daha önceden aday olan bu basın mensubu arkadaşımızın seyyar satıcıları bu kadar savunup yaşanmayan bir olayı yaşanmış gibi gösteren haberleri servis etmesi de manidardır.

Karasu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz dün ve bugün olduğu gibi bundan sonra da kanun, tüzük ve yönetmelik gereği, halk sağlığını tehdit eden ürünlerin satışını yapan, düzeni ve halkın huzurunu bozan kişi, esnaf ve satıcılara asla izin vermeyeceğini belirtmek isterim.