Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü’ne bağlı cankurtaran ekipleri, kuzey sahillerinde halkın can güvenliğinin yanı sıra tehlike saçan diğer unsurlara yönelik olarak da çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Karasu sahili açıklarında görülen içi sıvı dolu variller, cankurtaran ekipleri tarafından tehlike oluşturmaması için kıyıya alındı ve ilgili birimlerin incelemelerde bulunması için muhafaza altına alındı.

 

İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, Karadeniz açıklarında görülen varillerden birinin kıyıya vurduğunu ve cankurtaran ekiplerinin görüş açısına da altı adet varil girdiğini belirtti. Arancı, varillere hemen müdahalede bulunduklarını açıkladı. Orhan Arancı, “Vatandaşlarımızın can güvenliğinin yanında sahillerimizin temizliği noktasında da üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Denizde bulunan ve dalgaların etkisiyle kıyıya yaklaşan varilleri, ekiplerimiz kontrollü bir şekilde muhafaza altına aldı. Denizden çıkan ilk varilin içi sıvı doluydu” dedi.

 

“Muhteviyatının ve zarar durumunun belirlenmesi için belediye ekipleri sıvılardan numune aldılar. İlk incelemelerde varillerin bir sağlık sorunu oluşturmadığı saptandı” diyen Arancı, “Konu ile ilgili gerekli incelemelerin yapılması için Sahil Güvenlik Komutanlığı ile de irtibat halindeyiz. Kendileri şu anda varillerin hangi ülkeye ait olduğunu saptamaya çalışıyorlar. Kıyıya yaklaşan varilleri kontrollü bir şekilde muhafaza altına almaya ve gerekli incelemelerin yapılması için ilgili kurumlarla irtibat halinde olmaya devam edeceğiz” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.