-

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) kampüsünün Karasu’ya kazandırılması için siyasi bir parti veya herhangi farklı bir şey gözetmeksizin herkesin birlik olup elin taşın altına koyması, hemfikir olup destek vermesi gerektiğini ifade eden Karasu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kerim Uyar, Meslek Yüksek Okulu’nun da Karasu’ya kazandırılması için benzeri çabayı gösterdiklerini ve olumlu sonuç verdiğini hatırlattı.

“Öncelikle Karasu’nun bu işi istediğini herkese gösterebilmesi lazım” diyen Kerim Uyar, “Bu konuda kaymakamımıza, belediye başkanımıza çok iş düşüyor. Onların göstereceği doğrultuda sivil toplum örgütleri, siyasi parti başkanları, değerli hocalarımızın görüşleri ile ilgili bir çalışma yapmamız gerek” şeklinde konuştu. Uyar, kampüsün kurulmasının sonucunda 30 - 35 bin öğrencinin ilçeye gelmesiyle hem kültürel açısından hem de ekonomik açıdan çok büyük bir katkı sağlayacağını da ifade etti.

Yüzölçümü olarak Kuzey’deki en büyük ilçenin Karasu olduğuna da vurgu yapan Başkan Kerim Uyar, “Bakıldığı zaman uluslararası bir limanımız var. Dünyadaki sektöre bakıldığında en ucuz ulaşım sektörünün denizyolu ve demir yolu olduğu görülüyor ve yatırım olarak kısa bir sürede demir yolunun da gelebileceği düşünülebilir. Şahsi araç ile 25 - 30 dakikada, toplu taşıma aracıyla 40 - 45 dakikada ulaşım sağlanabiliyor. İlerleyen zamanlarda demir yolunu da bünyemize katınca her türlü avantajlı durumdayız” diye konuştu.