-

Salı günü SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 17. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Çatalbaş’ı ziyaret etti. Başkan Altuğ’a SATSO Meclis Üyesi Turgay Çelik ve Bayram Ali Çatalbaş eşlik etti. İlçe gündemine ilişkin önemli konulara değinildiği ziyarette MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara da hazır bulundu.

Başkan Kara, SATSO Başkanı ve beraberindekilere Karasu’nun SUBÜ için hem coğrafi konum, hem kampüs için yüz ölçümü hem de ekonomik avantajlarını aktardı. SUBÜ Kampüsü’nün Karasu’ya kazandırılması için Altuğ’dan destek beklediklerini vurgulayan Çatalbaş ise, “Karasu’nun sahip olduğu avantajlarının yanı sıra, siyasi gün, sivil toplum kuruluşlarının desteği bu konuda büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu. Başkan Altuğ ise, Karasu’ya bu anlamda destek vereceklerinin sözünü verdi.

Karasu Mesleki Eğitim Merkezi’nin de binaya ihtiyacının olduğunu dile getiren Başkan Çatalbaş, “Mesleki Eğitim Merkezi’nin eğitimi Sanayi Sitesi Kooperatifi’ne ait binada görülüyor. Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin yan tarafında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ayrılan 14 dönümlük alan mevcut. Karasu’ya Mesleki Eğitim Merkezi’nin de kazandırılması için de destek istedik” sözlerine yer verdi.

Kibar Holding’in yöneticilerini SATSO Başkanı olarak aradığını belirten Başkan Akgün Altuğ, “Kibar Holding, bize bu konuyla ilgili yatırım yapmak için hazırlık yaptıklarını belirtti. Büyük bir yatırım olduğu için ekonomik sıkıntılardan dolayı geciktiklerini ilettiler” ifadelerini kullandı. Kibar Holding’in bir an önce yatırım yapması gerektiğine vurgu yapan Mehmet Çatalbaş ise, “O bölgeye yatırım yapılamıyorsa yatırım yapacak birine tahsis etsin” dedi.