14 Temmuz Cuma günü, Cuma Namazı öncesinde Mescid-i Aksa’da İsrail polisi tarafından üç Filistinlinin öldürülmesi üzerine Merhamet Köprüsü Uluslararası İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Kar, yaşanan olayı kınayan bir basın açıklaması yayımladı. “Siyonizm emelleri doğrultusunda bugün yine Mescid-i Aksa avlusunda 3 Filistinli insanımız şehit oldu ve bugün cuma namazı ilk kıblemizde kılınmadı. Bizler, özgür Kudüs hayali kurarken bugün yaşananlarla birlikte tam anlamıyla İsrail, Müslüman alemine ‘Ben her yerde istediğimi yaparım’ mesajı veriyor”  diyen Kar, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

 

“İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, Müslümanların sessizliği, Müslüman halkların basındaki liderlerin İslam ülkelerinde yapılanlara kayıtsız kalması İsrail’i cesaretlendirmektedir. Terör örgütü İsrail, var olduğu müddetçe bu coğrafyanın barış ve huzura kavuşması mümkün değildir. Bölgedeki etnik kavgaların, mezhep savaşlarının ve de tüm terör olaylarının kışkırtıcısı İsrail’dir. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın işgali kabul edilemez, İsra ve Mirac’ın şehri Kudüs’ün işgali kabul edilemez. Etrafı bereketlendirilmiş ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgali kabul edilemez.

 

Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette küstah İsrail’in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması en aşağılık bir davranıştır. Bir ırkın üstünlüğünü ve seçilmişliğini iddia eden Siyonizm’in insanlığa getireceği ancak ve ancak köle düzenidir bugün yaşanan olaylara her ferdin sessiz ve duyarsız kalmaması için mutlaka bir şeyler yapılması gerekmektedir biz üzerimize düşeni yapmakla mükellefiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur”