Karasu’da geçtiğimiz yıllarda küçük bir kız çocuğu sokak köpeklerinden kaçarken fenalaşmış ve daha sonra kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. Önceki ay da Tanju Akdoğan’a ait çiftliğe saldıran sokak köpekleri iki kuzuyu hedef almış ve kuzuların kafalarını koparmıştı. Geçtiğimiz hafta da Sakarya Erenler’de bir çocuğa saldıran ve çocuğun ağır yaralanmasına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri sergilenmiş ve ülke gündeminde bu konu tartışılmaya başlanmıştı.

 

Karasu’da çocukların sokakta oynamaktan ve okula gitmekten korktuklarını ifade eden 9 yaşındaki bir çocuk da Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’na mektup yazarak seslendi. 9 yaşındaki Merve Sena Çiftçi, mektubunda eskiden nezih bir ortamda oynadıklarından bahsederken artık bu imkan kalmadığını belirterek yardım istedi. Başkan İspiroğlu da yasalar çerçevesinde mücadelelerinin süreceğini ifade etti.

 

Öte yandan haberin Karasulu basın kurumları tarafından sosyal medyada ve web sitelerinde haber yapılmasının ardından pek çok ‘sözde hayvan sever derneği’nden ve şahıstan açık ve örtülü tehdit alındığı öğrenildi. Karasu basınını hayvan düşmanı olarak lanse etmek için gayret gösteren ve tehdit etmekten çekinmeyen sözde hayvan severlerle ilgili hukuki sürecin, ilgili kurumlar tarafından başlatılacağı belirtildi.