KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün'ün haberi


 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ticari taksi kullanımına yönelik tedbir kurallarını açıkladı. Durakları, şoförleri ve müşterileri ilgilendiren yeni kurallar şöyle:

 

- Ticari taksi durakları ve taksi araçları, en az haftada bir kez temizlenecek ve dezenfekte edilecek. Aracın dezenfekte edildiğine dair yetkili merci (dezenfeksiyonunu gerçekleştiren kurum, kuruluş veya odalar tarafından gerçekleştirilen işlem belgesi) tarafından düzenlenen belge, araçta bulundurulacak.

 

- Taksi şoförü, araç içinde kesinlikle maske kullanacak.

 

- Taksiye binen her müşteriye yetecek kadar dezenfektan malzemesi veya 80 derecelik kolonya, araçlarda bulundurulacak. Taksi şoförü, müşteriyi bu ürünlerin kullanımı konusunda bilgilendirecek ve kullanmasını sağlayacak.

 

- Taksi aracına aynı anda üç kişiden fazla müşteri alınmayacak.

 

- Müşteri, taksiye kesinlikle maskesiz binemeyecek. Şoför, maskesiz müşteriyi araca alamayacak.

 

- Taksiye binen müşterinin dokunacağı ve temas edeceği yerler, müşteri indikten sonra silinecek, dezenfekte edilecek. Araç içi havalandırılacak.

 

- Meslek odaları ve işletmeciler tarafından taksi ücretinin, fiziksel temas gerektirmeyen (kredi kartı, mobil uygulamalar vb.) temassız ödeme yöntemleriyle ödenebilmesi için gerekli yönlendirmeler yapılacak.

 

Yukarıda belirtilen kurallara uymayanlara idari para cezası kesilecek ve gerekli durumlarda adli işlem uygulanacak.