KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün'ün haberi


Sakarya’da bir internet sitesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında Karasu Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odası adına Volkan Yıldız’ın yapmış olduğu denetimler ile ilgili asılsız haber yapmıştı. Haberin içeriğinde Volkan Yıldız’ın kimlik karmaşası yaşadığını iddia edilerek Karasu Belediyesi basın bürosunda aktif olarak çalıştığı belirtilmesi üzerine Karasu Belediyesi bir basın açıklaması yayınladı.

 

Karasu Belediyesi’nin yapmış olduğu açıklamada şu sözlere yer verildi:

 

Geçtiğimiz gün İlçe Denetim Komisyonunda görevlendirilen Volkan Yıldız adına çıkan ve Belediyemizi de yakından ilgilendiren olumsuz haber doğrultusunda;

 

Koronavirüs salgınının toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesine yönelik alınan tedbirler kapsamında; İlçemizde faaliyet gösteren Berber/Kuaför/Güzellik Merkezi, Ticari Taksiler, Pazar Yerleri, Şehir İçi ve Şehirler Arası Toplu Ulaşım faaliyetlerinde İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün ilgi genelgesi gereği 15 Mayıs 2020 Cuma günü ve 21 Mayıs 2020 Perşembe günü Türkiye geneli eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan denetimler için komisyon kurulmuştur.

 

İlçe Kaymakamlığımız, Korona virüs tedbirleri kapsamında İlçede yapılması gereken denetimlerde görevlendirilmek üzere, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Oda Başkanlıklarından belirli isimler istemiştir. Bu Kurum, Kuruluş ve Oda Başkanlıklarınca belirlenen listeler Karasu Kaymakamlığına iletilmiştir. Karasu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulunda yer alan Volkan Yıldız ismi ise Karasu Esnaf ve Sanatkârlar Odasının İlçe Kaymakamlığına verdiği isimdir.

 

Ayrıca yapılan asılsız habere göre, Volkan Yıldız’ın Karasu Belediyesi Basın Bürosunda aktif olarak çalıştığı yazılmıştır. Bu bilgi tamamen gerçekleri yansıtmamakla birlikte tamamen karalama maksadıyla yapılan bir haberdir. İsmi geçen kişi belediyemizin hiçbir biriminde çalışmamaktadır.

 

Bir diğer konu ise, haberin içeriğinde özel olarak Belediyemiz sosyal medya hesabından yapılan paylaşımdan bahsedilmektedir. Belediyemiz Sosyal Medya hesabından Zabıta Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar kapsamında Berber/Kuaför/Güzellik Merkezlerine yönelik denetimlerin paylaşımı yapılmıştır. Haberin konusu ve içeriği ile Belediyemizin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımın uzaktan veya yakından bir alakası olmadığı çok net bir şekilde görülmektedir.