-

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir sitede görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır sitelere itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.

Karasu Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Salı günü saat 14:00’da Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı başkanlığında düzenlendi. Toplantıda, Yazı İşleri Müdürlüğü’ne ait beş, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait iki, Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait üç olmak üzere toplamda on gündem maddesi meclise sunuldu.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, yaklaşık iki saat süren meclis toplantısında gündem maddelerine geçmeden önce bir konuşma yaptı. Başkan Sarı, Karasu Belediyesi’nin hafta içerisinde gündeme geldiği konular ile ilgili tek tek yanıt verdi.

“Son hafta içerisinde bir duvar meselesi aldı başını, gidiyor” diyerek sözlerine başlayan Başkan Sarı, “Duvar meselesi, Karasu’daki 46 milyon meselesi kadar konuşulmadı. Ya da 46 milyon meselesindeki buraya getirilen Cengiz Kuçhan kadar ilgi görmedi” şeklinde konuştu.

BEDAVA REKLAM BU KADAR OLUR

Yapmış oldukları işte herhangi bir hatanın olmadığını vurgulayan İshak Sarı, “O duvar bu projenin bir parçası. Duvar, kendi başına bir duvar değil. Projenin içerisinde girdiğiniz zaman öyle bir duvar görmüyorsunuz. Sahil bandında yürürken diz kapağı seviyesine kadar olan duvar göreceksiniz” dedi.

Duvarın, hem kum erozyonunu önlemek hem de 2012’de de yaşanan sahil bölgesindeki denizin basması durumunu engellemek adına projede yer aldığını söyleyen Sarı, “Acaba biz bir yanlış mı yapıyoruz ve yahut yaptığımız imalat, projedeki görüntüyü bozar mı; yükseklik, yürüyüş yolunda bir boğuntuya sebep olur mu, diye endişe ettiğimizden yıkmış olduk” ifadelerini kullandı.

Yıkımın yapılırken ters algı meydana getirilmeye çalışıldığına vurgu yapan Başkan İshak Sarı, “Bedava reklam bu kadar olur. Bu projeyi tanıtmak için, belki de bu projenin onda biri kadar da basın yayında tanıtmak maliyeti konusunda bir hesaplama yapacak ve bununla ilgili bir harcama yapacaktınız” şeklinde konuştu.

YOLSUZLUK İHALE UZMANI

“Bunları yapmadığınız zaman duvarın dibine girip arkadaş alttan beş metre duvar varmış gibi çeker ve denize üç metre duvar örülüyormuş gibi bir hale sokar” diyen Sarı, “Karasulu olmayan insanlar da altına yazar. Sosyal medya, bilgi sahibi olmayan insanların konuştuğu bir alan. Buna da habercilik diyorlar. Bunun, Karasu nazarında itibar gördüğünü düşünmüyorum” sözlerine yer verdi.

Ayrıca “Sosyal medya üzerinden, düz memur iken başkan yardımcısı olarak İzmir Gaziemir ilçesinden getirilen kendisini tanımadığım Cengiz Kuçhan, 10 - 11 maddelik kendi kafasına göre sorular sormuş” diyen İshak Sarı, “Onu ciddiye almıyorum. Beyefendi, üç yıl dört ay ceza almış. Bu cezayı biz niye az bulmuşuz, temyiz etmişiz. Zorlandığı konu o. İhale uzmanıymış. Mahkemede yolsuzluk ihale uzmanı olduğu kararına varıldı” diye konuştu.

“Mahkemece tespit edilen 21 milyon kamu zararının bu cezayı karşıladığını düşünmediğimden dosyayı temyiz ettik” ifadesini kullanan Başkan İshak Sarı, “Yani bir uzman, Karasuda, Sakarya’da İstanbul’da, Kocaeli’de bulunamadı, İzmir’in Gaziemir ilçesinde bir ihale uzmanı bulunuyor ve yaptığı işlerin doğru olduğunu söylüyor. Mahkeme kararıyla doğru olup olmadığı tespit edilmiş durumda” dedi.

OKUDUĞUNU ANLIYOR MU?

CHP İlçe Başkanı Aykut Süt’ün Meclis Toplantısı’ndan bir gün önce gündem maddesinde yer alan ‘rezerv yapı alanı’nın satışına ilişkin yaptığı açıklamayı da değerlendiren Başkan Sarı, “Bu arkadaş benim meslektaşım ama okuduğunu anlıyor mu? Yoksa birileri yazıp eline veriyor mu? Bizden açıklamamızı istediği şeyler maddenin içerisinde yazıyor” sözlerine yer verdi.

Karasu’ya 208 dönüm araziyi bizzat kendi çabalarıyla Karasu Belediyesi’nin tapu siciline kaybettiklerine değinen Sarı, “Sebebi de kentsel dönüşümde kullanmak için. Tapularına bakıp bakıp eğlenmek ya da birikim yapmak için değil. Karasu’daki afet riskine maruz kalacak binaların yıkımında ve masraflarında kullanmak için bu arazileri aldık. Zaten kanun bunu söylüyor. Ya bu işleri iyi takip edip iyi sorular sor, bizi yorma ya da böyle sorularla karşımıza gelip de kendini rencide etme. Karasu siyasetini ve Karasu Belediyesi’ni iyi takip et” diye yanıt verdi.