-

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 şehirde başlatılan Dinamik Denetim Süreci, Karasu’da Cumartesi günü gerçekleştirilen uygulamalara faaliyete geçti. Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, tüm birimleriyle Perşembe günü ilçe merkezinde genel denetim gerçekleştirmişti.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bir haftalık konu bazlı tematik genel denetim faaliyet programı da açıklandı. Cumartesi günü Karasu’da restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane gibi yeme içme yerleri ile kahvehane, kıraathane, kır ve çay bahçesi, dernek lokali gibi umuma açık yerler denetlendi.

Pazar günü de otel ve konaklama tesislerinin denetlenmesiyle devam eden süreç kapsamında Kaymakam Helvacı başta olmak üzere birim müdürleri, oda başkanları, temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de eşlik edecek. Denetim verileri ise anlık olarak İSDEM’e (İçişleri Bakanlığı Salgın Denetim Uygulaması) kayıt edilecek.

TEMATİK DENETİM SÜRECİ NEDİR? (izle):

Tematik Denetim Süreci’nde Karasu’da uygulama takvimi şöyle:

8 MART PAZARTESİ:

Şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları (okul servisleri dahil) ile Karasu Terminali.

9 MART SALI:

Berberler, kuaförler, güzellik merkezleri, hamamlar, saunalar, masaj salonları.

10 MART ÇARŞAMBA:

İnternet kafeler ve salonları, düğün ve nikah salonları, lunapark, tematik parklar, ganyan, iddaa ve milli piyango bayileri.

11 MART PERŞEMBE:

Cadde, sokak, meydan gibi yerlerde maske denetimi. Halı sahalar, spor tesisleri ile cami ve mescitler.

12 MART CUMA:

AVM'ler, marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar ve kuruyemişçiler.