-

Karasu’nun 1998 yılında Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in imzası, Başbakan Mesut Yılmaz ve Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit ile 36 bakanın imzasıyla Karasu’nun, Büyükmelenağzı kıyı Bandı Turizm Merkezi ilan edildiğini söyleyen Turhan Pişkin, “Neden bir imzayla turizm bölgesi olmaktan çıkartıldık? Sebebi belli. Halka sorulsun bakalım, Karasu halkı ne istiyor?” diyerek referandum çağrısında bulundu.

Karasu’da yıllardan beri kaçak ruhsat verildiğini ve 15 binden fazla kaçak yapının olduğunu dile getiren Pişkin, “Bu yapıları kurtarmak adına Karasu’yu turizm bölgesi olmaktan çıkartıp kıyı kenar çizgisi içerisinde kalan yapılara Karasu’yu feda ettiler” diye konuştu.

KAMUOYU YOKLAMASI

“Karasu halkına sorulsun, kamuoyu yoklaması yapılsın” diyen Turhan Pişkin, “İlçenin yöneticileri, bugüne kadar yargılanmamak için, göz göre göre ilçenin kaderinin değiştirilmesini seyrettiler. Halka sorsunlar, referandum yapsınlar. Halk ne isterse odur. Karasu halkı turizm bölgesinden çıkmak istiyor mu istemiyor mu? Haydi sorsunlar görelim” dedi.

OY UĞRUNA KARASU’YU YEM ETTİLER

“Karasu sahil bandında yapılan aynı oyunu şimdi Sakarya Nehri’nin batısında da yapmak istiyorlar” diyen Turhan Pişkin, “İhsaniye, Manavpınarı, Denizköy ve Camitepe’den Kaynarca’ya kadar olan bölgede bir imar kuşatması yapılıyor. Aynı imarlaşmayı orada da sürdürecekler” şeklinde konuştu.

Pişkin, “Halen kıyı kenar çizgisi içerisinde kaçak ruhsat veriliyor. Karasu, bu kadar basit ve kolay yönetilemez. Bu yapılanlara muhalefetin meclis üyeleri ne diyor? CHP üyeleri neden sessiz? Bu konuyu gündeme neden getirmiyorlar?” diyerek sözlerini tamamladı.