-

Pandeminin başlamasıyla karavana olan ilginin artması ve Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın da destek sözü vermesi üzerine Karasu’ya bir karavan parkı alanı oluşturulması gündeme gelmişti. 80’li ve 90’lı yıllarda da Karasu’ya çok sayıda karavan turizmcisi gelmiş ve sonraki yıllarda bu ziyaretler son bulmuştu.

Karavan turizmini yeniden canlandırmak adına Karasu Manavpınarı Mahallesi’nde bulunan toplam 90 dönüm arazinin 20 dönümüne karavan parkı yapılmasına yönelik madde, Ocak ayı meclisinde oylamaya sunuldu.

VALİ İSTEDİ

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, pandemiyle birlikte karavan turizmine ilgi arttığını belirterek “Valimiz Kaldırım da bu konuda bizden istekte bulundu. Valilik yetkilileriyle Karasu’da yer konusunda inceleme yaptık ve Manavpınarı’ndaki derenin iki tarafını uygun bulduk” dedi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın da projeye destek sözü verdiğini belirten Sarı, “Karavan parkı ile başta Karasu turizmi olmak üzere Sakarya’nın turizmine de katkı sağlayacağız. Arazi boş bir arazi ve bölgeye değer katacak” diye konuştu.

BÖLGE HALKINA KATKI SAĞLAR

AK Parti Meclis Üyesi Leman Yanmaz, karavan parkı sayesinde mahalle halkının yerel ürünlerinin sergilenmesi ve satışı da bu alanda mümkün olur. Böylece hem bölge halkına hem ilçemize hem de ilimize her yönüyle katkı sağlayacak bir proje” değerlendirmesinde bulundu.

MERA ALANINA İHTİYAÇ DUYACAĞIZ

CHP Meclis Üyesi Mustafa İngenç ise, “Günümüzde tarım ve hayvancılığın önemi her geçen gün artıyor. İleride tarımsal faaliyetlere ihtiyaç duyulacak. Mera alanlarımızı gün geçtikçe tüketmek doğru değil” diyerek grup olarak karara karşı çıktıklarını belirtti ve onay vermediklerini belirtti. Mera alanı olan arazinin bir kısmının karavan parkı olması, oy çokluğu ile kabul edildi.