-

KARASU'DA YABAN HAYVANLARINA YEM DESTEĞİ (izle):

...

Türk Kızılay Karasu Koordinatörlüğü ve Karasu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yoğun kar yağışı nedeniyle aç kalan yaban ve sokak hayvanlarına yiyecek desteğinde bulunuldu. Kızılay gönüllüleri ve orman ekipleri, gün boyu ilçenin çeşitli yerlerine yiyecek ve yem bıraktı.

Karasu’nun Kızılcık Mahallesi’nin yüksek kesimlerine yaban hayvanları için saman, ot, yonca ve kuş yemi bırakılırken ilçe merkezi dışında kalan ve sahil kesiminde aç kalan sokak hayvanları için de kedi, köpek ve kuş yemleri bırakıldı.

Karasu Orman İşletme Müdürlüğü araç ve personel desteği sağlarken kar kalınlığının 60 santimetreyi geçen araziye traktör yardımıyla girildi ve orman ekipleri ile Kızılay gönüllüleri bölgeye yaya ulaştı. Karasu Orman İşletme Müdürü Murat Çatalbaş da ekibiyle birlikte çalışmaya büyük ölçüde destek verdi.

Türk Kızılay Karasu Koordinatörü Adem Ekşi, “Hava şartlarının çetin olduğu bu dönemde Orman İşletmesi Müdürlüğü’müz ile ortak bir çalışma yaptık. Ormanlık alandaki yaban hayvanları için yiyecek bıraktık. Sokak hayvanları için de ilçe merkezi dışına yem bıraktık. Türk Kızılay’ın canlıların olduğu her yerde olduğunun bilinmesini istedik” dedi.