Kaymakam Gürçam mesajına, “Değerli Karasulu hemşehrilerim 15 Temmuz 2016 tarihinde "Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) çeteleri tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı Türk Milleti olarak karşı durarak hainlere bir kahramanlık dersi verdik” diyerek başladı. “İstiklalimize, cumhuriyetimize, milli irademize ve istikbalimize yönelen FETÖ/PDY darbe ve ihanet şebekesine, dünya siyasi tarihinde emsali görülmemiş bir şekilde; dil, din, ırk, mezhep ve siyasi parti ayırımı yapılmaksızın tüm zenginliklerinizle hep birlikte karşı durduk” diyen Gürçam, mesajına şöyle devam etti:

 

“15 Temmuz gecesinde 248 şehit verildi 2 bin 193 vatandaşın gazi oldu, 15 Temmuz gecesinden itibaren, Türkiye’nin tüm şehirlerinde, meydanlarında, sokaklarında, her partiden, her görüşten, her hayat biçiminden vatandaşlarımız, iradesine, demokrasisine, geleceğine sahip çıkmak için, aynı duyguyla, aynı heyecanla, aynı kararlılıkla bir araya gelmiştir.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, tüm siyasi partilerin ortak imzasıyla, tek yürek, tek vücut olarak darbe teşebbüsüne karşı millî iradeye sahip çıkılmıştır. Kendisini bu ülkenin bir ferdi, bu milletin bir evladı olarak hisseden herkes, bu darbe girişiminin karşısında yer alarak Yüce Türk Milleti devletine sahip çıkmıştır, devletimiz de milletinin hizmetkârı olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 1. yıldönümünde gösterdikleri eşsiz mücadelenin bilinciyle, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”